You are here

Συμβόλαια £11 εκ. για οδικά έργα

26/08/2003 18:35
Πέντε συμβόλαια για κατασκευή ή επιδιόρθωση δρόμων στην ύπαιθρο και στα ορεινά ύψους £11 εκατ. υπέγραψε την Τρίτη ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Κίκης Καζαμίας. Τα συμβόλαια κατακυρώθηκαν σε δύο εταιρείες, στην εισηγμένη Νέμεσις και στην Cybarco.

Το πρώτο συμβόλαιο κατακυρώθηκε στην εταιρεία 'Νέμεσις εργοληπτική Λτδ' και αφορά στη βελτίωση της Λεωφόρου Λεμεσού στα Λατσιά. Το έργο θα στοιχίσει £4.398.144.76 και αναμένεται να παραδοθεί το Μάρτιο του 2005.

Την ίδια περίοδο αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και ο Δρόμος Πλατρών – Προδρόμου (φάση ΙΙ), την κατασκευή του οποίου ανέλαβε έναντι του ποσού του £1.687.000.00 η 'Εταιρεία Γενικών Κατασκευών Λτδ'.

Το τρίτο συμβόλαιο αφορά στην κατασκευή του Δρόμου Αθηαίνου – Αβδελλερό – Λάρνακα (Τμήμα Αραδίππου – Αβδελλερό). Το έργο, το οποίο θα στοιχίσει £1.099.000.00, ανέλαβε η εταιρεία 'Νέμεσις Εργοληπτική Λτδ' και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2004.

Η ίδια εταιρεία ανέλαβε έναντι του ποσού των £968.150.00 τη συντήρηση του Αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας Α1 Α9, η οποία θα διαρκέσει από το Σεπτέμβριο του 2003 μέχρι το Νοέμβριο του 2003.

Το πέμπτο συμβόλαιο που υπεγράφη σήμερα αφορά στη συντήρηση του Αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λάρνακας. Τη συντήρηση που θα διαρκέσει 12 εβδομάδες (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2003) ανέλαβε η εταιρεία 'Cybarco Ltd' έναντι του ποσού του £1.387.400.00.

Μαύρος αλλά μικρός κατάλογος

Σε δηλώσεις μετά το τέλος τελετής για υπογραφή των συμβολαίων ο κ. Καζαμίας επισήμανε την ότι η Κυβέρνηση θα επιδείξει τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα σε θέματα που αφορούν στην ακριβή υλοποίηση των συμβολαίων, τόσο όσο αφορά στην ποιότητα όσο και στο χρόνο παράδοσης των έργων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Καζαμίας τόνισε ότι από τον περασμένο Μάρτιο έχει δημιουργηθεί ένας μαύρος κατάλογος, ο οποίος περιλαμβάνει τις εταιρείες, οι οποίες δεν υλοποιούν τους όρους των συμβολαίων που υπογράφουν με την Κυβέρνηση.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο αριθμός των εταιρειών που βρίσκονται σε αυτό τον κατάλογο είναι μικρός και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να έχει όσο το δυνατό περισσότερες επιλογές για την κατακύρωση προσφορών.