You are here

Συμβόλαιο €4,57 εκ. για νέους Αερολιμένες

13/09/2006 16:21
• Διορισμός ανεξάρτητου μηχανικού

Συμβόλαιο ύψους €4,57 εκ. υπογράφηκε σήμερα με κοινοπραξία οίκων Μηχανικών, της οποίας ηγείται ο οίκος Faber Maunsell Ltd, για την επίβλεψη και πιστοποίηση των εργασιών κατασκευής των νέων τερματικών κτηρίων των Αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου. Το Συμβόλαιο, που προβλέπεται στη Συμφωνία Παραχώρησης για την ανάπτυξη και διαχείριση των αερολιμένων, είναι διάρκειας 45 μηνών. Προνοεί μεταξύ άλλων ότι Ανεξάρτητος Μηχανικός μαζί με την ομάδα του, θα επιβλέπει τις κατασκευαστικές εργασίες και θα πιστοποιεί ότι αυτές συνάδουν με τα σχέδια και τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου.

Η ομάδα του Ανεξάρτητου Μηχανικού αποτελείται από 18 επαγγελματίες Μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων. Η επιλογή του έγινε μετά από διαδικασία προσφορών που άρχισε τον Οκτώβριο του 2005 και με την οποία συμφώνησε τόσο η Hermes Airports Ltd όσο και οι τράπεζες που χρηματοδοτούν το έργο.

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Συμβόλαιο υπέγραψε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Μάκης Κωνσταντινίδης, ενώ ο κ. Ν. Σιακόλας και ο κ. Ed Plewa υπέγραψαν εκ μέρους της Hermes Airports Ltd και της Κοινοπραξίας αντίστοιχα.

Οι οίκοι που αποτελούν την Κοινοπραξία είναι ο Faber Maunsell Ltd, ο Salfo and Associates Ltd και DMJM Aviation.

Σ.Ι.