You are here

Τα νέα τέλη στη κινητή και διεθνή τηλεφωνία

19/09/2002 13:31
- Απώλειες εσόδων £40 εκ. για την ΑΤΗΚ

- Σημαντικές μειώσεις στις χρεώσεις των κινητών


Οι πρώτες θετικές συνέπειες στη «τσέπη» των καταναλωτών από την γνωστή απόφαση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού κατά της ΑΤΗΚ, θα είναι από την 1η Οκτωβρίου του 2002 γεγονός. Κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου, ανακοινώθηκαν σήμερα δραστικές μειώσεις στα τέλη της κινητής και της διεθνούς τηλεφωνίας, το συνολικό ύψος των οποίων θα επιφέρει στα ταμεία της ΑΤΗΚ απώλειες εσόδων της τάξης των £40 εκατομμυρίων.

Συγκεκριμένα, οι μειώσεις στη κινητή τηλεφωνία είναι οι ακόλουθες:

Τα τέλη κανονικής χρέωσης, από κινητό προς σταθερό τηλέφωνο μειώνονται 52% και από κινητό προς κινητό 28%. Τα τέλη χαμηλής χρέωσης από κινητό προς σταθερό μειώνονται κατά 70% και από κινητό προς κινητό 12%.

Σε ό,τι αφορά το εθνικό τέλος κλήσης από σταθερό σε κινητό τηλέφωνο, μειώνεται για τέταρτη φορά μέσα σε ενάμισι χρόνο σε 1,8 σεντ το λεπτό, παρουσιάζοντας συνολική μείωση 70%.

Το τέλος της κλήσης της προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας SoEasy προς κινητό μειώνεται από 10 σεντ το λεπτό σε 8,6 σεντ το λεπτό (μείωση 14%) και προς σταθερό μειώνεται από 10 σεντ το λεπτό σε 8 σεντ το λεπτό (μείωση 20%).

Το πακέτο χαμηλής χρήσης για τη μηνιαία συνδρομή, στη συνδρομητική κινητή τηλεφωνία, Cytagsm, μειώθηκε από 3 λίρες στις 2 λίρες (33%), το τέλος προς σταθερό από 8 σεντ σε 2,4 σεντ (70%) και το τέλος προς κινητό από 8 σεντ σε 7 σεντ (12%). Το πακέτο κανονικής χρήσης για τη μηνιαία συνδρομή μειώθηκε από 5 λίρες σε 4 λίρες (20%), το τέλος προς σταθερό από 5 σεντ σε 2,4 σεντ (52%) και το τέλος προς κινητό από 5 σεντ σε 3,6 σεντ (28%). Το ειδικό νυχτερινό τέλος, της συνδρομητικής κινητής τηλεφωνίας, Cytagsm, που ισχύει από τις 10.00 το βράδυ μέχρι της 7.00 το πρωί παραμένει στο 1 σεντ το λεπτό.

Το πακέτο υψηλής χρήσης, συγχωνεύτηκε με την κανονική χρήση.

Όπως ανακοινώθηκε μεγάλες μειώσεις επέρχονται και για τα γραπτά μηνύματα SMS της συνδρομητικής κινητής τηλεφωνίας, αφού θα ισχύει τέλος 1 σεντ ανά μήνυμα για τη συνδρομητική κινητή τηλεφωνία, Cytagsm, όπου η μείωση είναι της τάξης του 50%".

Επιπρόσθετα, παραχωρούνται 30 γραπτά μηνύματα το μήνα δωρεάν.

Στα τέλη της διεθνούς τηλεφωνίας, οι μειώσεις που αφορούν για διάφορους λόγους, τους κύριους τηλεφωνικούς προορισμούς των κυπρίων είναι: Για την Ελλάδα, τα τέλη μειώνονται στο 44%, για το Ηνωμένο Βασίλειο 50%, για τη Γερμανία 60%, για τις Ηνωμένες Πολιτείες στο 50% και για την Αυστραλία η μείωση ανέρχεται στο 78%. Οι νέες μειώσεις στα τέλη της ΑΤΗΚ θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Οκτωβρίου του 2002.

Του Κυριάκου Κυριακίδη