You are here

Τέσσερις προσφορές για δρόμο Πάφου - Πόλις

22/11/2019 13:06

Τέσσερις προσφορές υποβλήθηκαν για την κατασκευή του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής προσφορών  για την κατασκευή του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς (Τμήμα 1, Φάση Α΄). Το έργο εντάσσεται στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του υπουργείου για βελτίωση του οδικού δικτύου. Υποβλήθηκαν τέσσερις(4) προσφορές, οι οποίες θα αξιολογηθούν άμεσα, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Οι τέσσερις εταιρείες που υπέβαλαν προσφορές είναι η Terna OverSeas Limited (€98,6 εκ.), η Intrakat (€73 εκ.), η ICM SpA (€98,9 εκ.) και η AVAX S.A.(€78,9 εκ.)

Το προτεινόμενο έργο αφορά την μελέτη και κατασκευή (Design & Build) δρόμου δύο λωρίδων από την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15,5 χλμ., με προοπτική αναβάθμισής του σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων, ενώ το προκαταρκτικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε €70 εκ.+ ΦΠΑ. Ο συνολικός  χρόνος μελέτης/κατασκευής θα είναι 3,5 χρόνια.

Η όδευση αρχίζει από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου παρά την Αγία Μαρινούδα, ακολουθεί βόρεια πορεία ανατολικά της Μαραθούντας και της Τσάδας, δυτικά της Καλλέπειας και του Στρουμπιού και καταλήγει στον υφιστάμενο δρόμο, μετά το Στρουμπί.