You are here

Θεμέλιος λίθος για Limassol Marina

07/09/2010 10:57
Κατατίθεται απόψε ο θεμέλιος λίθος στο έργο της μαρίνας Λεμεσού, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο.

Το θεμέλιο λίθο θα καταθέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και όπως δήλωσε στη StockWatch η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρείας Limassol Marina, Σοφία Παρασκευά, στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, κυβερνητικά τμήματα που συμμετείχαν στη διεκπεραίωση του έργου, βουλευτές, ο δήμαρχος και ο έπαρχος Λεμεσού.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις επτά το βράδυ με αγιασμό του μητροπολίτη Λεμεσού και αναμένεται να ακολουθήσουν ομιλίες από τον εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Cybarco, Μάριο Λανίτη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Στη συνέχεια θα γίνει η κατάθεση του θεμέλιου λίθου και θα ακολουθήσει δεξίωση.

To έργο της μαρίνας αναμένεται να κοστίσει γύρω στα €350 εκ. και σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι έτοιμο να δεχθεί τα πρώτα σκάφη το φθινόπωρο του 2012.

Θα αποτελείται από 280 μονάδες, οικιστικές, εμπορικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές που καλύπτουν μια χερσαία έκταση 100 χιλ. τ.μ., ενώ η θαλάσσια έκταση του θα φτάνει τις 170 χιλ. τ.μ. και θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι χίλια σκάφη.

Οι επιχειρηματικοί οργανισμοί που συμμετέχουν στη Limassol Marina Ltd είναι οι εταιρείες Cybarco Plc, Φραγκούδη & Στεφάνου Λτδ, Ιωάννου & Παρασκευαϊδης Λτδ, J&P-ΑVΑΧ S.A, Aθηνά A.Τ.E., Εταιρεία Ανάπτυξης Μαρίνας Λεμεσού Λίμιτεδ και CADS Holdings Ltd.

Γ.Χ.