You are here

Θράσου: Νέα αεροδρόμια σε 3 χρόνια

20/06/2006 12:15
Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η αναβάθμιση των κυπριακών αεροδρομίων να τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Αυτά τόνισε σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Χάρης Θράσου. Σύμφωνα με τον κ. Θράσου στόχος είναι οι απαιτούμενες εργασίες για την ολοκλήρωση της αναβάθμιση των αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου να ολοκληρωθούν σε θερινή περίοδο. «Η συμφωνία που κάναμε με το στρατηγικό επενδυτή προνοεί ολοκλήρωση της αναβάθμισης του αεροδρομίου Λάρνακος σε τριάμισι χρόνια και της Πάφου σε δυόμισι /2 χρόνια. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να τεθούν σε λειτουργία σε 3 και 2 χρόνια αντίστοιχα, πρόσθεσε. Θεωρούμε μεγαλύτερο πλεονέκτημα η επίσημη λειτουργία των δύο αεροδρομίων να ξεκινά από τους καλοκαιρινούς μήνες όπου έχουμε τους περισσότερους επισκέπτες στην Κύπρο», επεσήμανε.

Ο κ. Θράσου, αναφέρθηκε και στο κυπριακό νηολόγιο εκφράζοντας την ευαρέσκεια του για το γεγονός ότι η Κύπρος βγήκε από τη μαύρη λίστα. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πλοία με κυπριακή σημαία, «η αναβάθμιση του κυπριακού στόλου έφερε αναπόφευκτα και τη σμίκρυνση του καθώς πολλά πλοία δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα κριτήρια. Άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η άρνηση της Τουρκίας να ανοίξει τα λιμάνια της για τα κυπριακά πλοία», εξήγησε.

Τέλος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών, Ζαχαρίας Κουλίας, σημείωσε ότι θα είναι αγαστή η συνεργασία της επιτροπής με τον κ. Θράσου ώστε να αντιμετωπιστούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο πιθανά προβλήματα και προκλήσεις που θα προκύψουν.

Του Σωκράτη Ιωακείμ