You are here

Θράσου: Θέμα ημερών το deal με «Ερμής»

24/05/2005 15:06
Εντός των ημερών αναμένει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Χάρης Θράσου την υπογραφή της συμφωνίας της κυβέρνησης με την κοινοπραξία «Ερμής», η οποία θα αναλάβει την ανέγερση, λειτουργία και μεταβίβαση των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Σε δηλώσεις, ύστερα από την παραλαβή της έκθεσης της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο κ. Θράσου είπε ότι «δεν έχουμε δεσμευτεί με καθορισμένη ημερομηνία» υπογραφής της συμφωνίας. Σύμφωνα με τον κ. Θράσου, «χρειάζεται κάποιος χρόνος» γιατί είναι μια συμφωνία με τεράστιο οικονομικό κόστος, «ίσως να είναι η μεγαλύτερη που έχει υπογραφεί από το κυπριακό κράτος», και η πρώτη συμφωνία BOT (Ανέγερση, Λειτουργία, Μεταβίβαση) που θα υπογραφεί στην Κύπρο.

Ερωτηθείς σε σχέση με καταγγελίες της εταιρείας J&P για το θέμα των αεροδρομίων, ο κ. Θράσου είπε ότι «έχουμε απαντήσει γραπτώς στην εταιρεία» σε όλες τις καταγγελίες της.

Ο κ. Θράσου είπε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την απόφαση που θα λάβει το δικαστήριο, στο οποίο έχει προσφύγει η εταιρεία.