You are here

Τηλεπικοινωνίες: Εναρμόνιση υπό την πίεση της Ευρώπης

04/01/2002 11:48
Σοβαρό πρόβλημα καθυστέρησης στην ίδρυση και λειτουργία του Γραφείου του διαπιστώνει ο επίτροπος Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βάσος Πύργος.

Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον πρόεδρο του ΚΙΣΟΣ Γιαννάκη Ομήρου ο κ. Πύργος ανέφερε ότι στόχος των επαφών που θα έχει με την πολιτική ηγεσία και τη Βουλή είναι η άμεση επίλυση του προβλήματος καθυστέρησης που υπήρξε με «την πίεση του χρόνου, να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα αφού ήδη η εναρμονιστική ημερομηνία (1.1.2003) πλησιάζει με τη δέσμευση της Κύπρου να απελευθερωθεί αν είναι δυνατόν, η κινητή τηλεφωνία πριν το 2003 υπάρχει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΙΣΟΣ εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση του κόμματός του στο έργο του επιτρόπου «μέσα και έξω από τη βουλή» για την επιτέλεση των στόχων του. Παράλληλα ο Γιαννάκης Ομήρου τόνισε ότι «το ΚΙΣΟΣ δεν έχει αλλεργία με τις ιδιωτικοποιήσεις εκεί και όπου χρειάζεται». Σημείωσε ωστόσο πως αυτό δεν είναι θέμα που συνδέεται με τον ρόλο του επιτρόπου ρυθμίσεως προσθέτοντας ότι εδώ το καθήκον είναι σαφές: «να υπάρξει απελευθέρωση της αγοράς, να καταργηθούν τα μονοπώλια και να λειτουργήσουν οι κανόνες της ελευθεροποίησης. Άλλο ελευθεροποίηση, άλλο ιδιωτικοποίηση», κατέληξε ο κ. Ομήρου.

Και οι δύο επεσήμαναν τον πολύ κρίσιμο ρόλο που έχει να διαδραματίσει ο επίτροπος Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στα πλαίσια της πορείας για την εναρμόνιση, με την άμεση επίλυση του προβλήματος στελέχωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού, ούτως ώστε το γραφείο να λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια των δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων.