You are here

Την χρυσή τομή βρήκε το υπουργικό για την κινητή τηλεφωνία

25/07/2002 15:07
Την χρυσή τομή φαίνεται ότι βρήκε το υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με το πολύκροτο θέμα της συμμετοχής και της Αρχής Ηλεκτρισμού στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

Πληροφορίες της Stockwatch αναφέρουν ότι το υπουργικό συμβούλιο κατά την σημερινή του συνεδρία αποφάσισε όπως η Αρχή Ηλεκτρισμού παραμείνει εκτός της διεκδίκησης της συμμετοχής της στην κινητή τηλεφωνία στο πρώτο στάδιο αλλά παράλληλα αποφάσισε να διατηρήσει η ΑΗΚ το δικαίωμα της να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο του ξένου επενδυτή που θα επιλεγεί για να δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο στον τομέα αυτό.

Με βάσει την εξέλιξη αυτή, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών, διατηρεί την μία άδεια στο ελεύθερο πλέον ανταγωνιστικό περιβάλλον της κινητής τηλεφωνίας και αναμένεται η επιλογή ενός εκ των 20 ενδιαφερομένων ξένων επενδυτών που θα επιλεγούν από τον ρυθμιστή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να αφήνει σύμφωνα με πληροφορίες μας ικανοποιημένους και τους δύο εμπλεκόμενους υπουργούς, Συγκοινωνιών και Έργων, Αβέρωφ Νεοφύτου και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκο Ρολάνδη. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι από την 1.1.2003 ο τομέας της κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο θα ελευθεροποιηθεί.