You are here

Τρεις στη μάχη για την κινητή

15/09/2003 13:01
Τρεις θα είναι τελικά οι παίχτες που θα ριχτούν στη μάχη για τη διεκδίκηση της δεύτερης άδειας κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο. Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βάσος Πύργος, και ο Διευθυντής Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Στέλιος Χειμώνας, άνοιξαν σήμερα τους φακέλους των αιτήσεων για τη δεύτερη άδεια, μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων στις 10.00 π.μ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, συνολικά λήφθηκαν τρεις αιτήσεις από τους ακόλουθους οργανισμούς:

(1) Cosmote Telecommunications (Cyprus) Ltd
(2) Scancom (Cyprus) Ltd
(3) Atlantic Crest Investment Ltd

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι η αξιολόγηση όλων των πιο πάνω αιτήσεων για να επιλεγούν οι αιτητές που πληρούν τα κριτήρια που καθορίστηκαν στα σχετικά έγγραφα διαγωνισμού για συμμετοχή στον πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο τέλος Οκτωβρίου 2003 για την επιλογή του αδειούχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν παλαιότερα το φως της δημοσιότητας, το αρχικό ποσό του πλειστηριασμού ανέρχεται στα £5,7 εκατ. ενώ το ύψος της εγγύησης που πρέπει να καταβάλλουν οι συμμετέχοντες στον πλειστηριασμό ανέρχεται στο £1,1 εκατ. Για να μην χάσουν την εγγύηση οι συμμετέχοντες πρέπει να πλειοδοτήσουν τουλάχιστον μία φορά.