You are here

Ξεκινά έργο βελτίωσης λεωφόρου Ελλάδος Πάφου

18/05/2021 16:07

Ακόμη ένα έργο μείζονος σημασίας για την Πάφο και τους κατοίκους της εισέρχεται σε πορεία υλοποίησης. Πρόκειται για το έργο βελτίωσης της Λεωφόρου Ελλάδος και τμημάτων των Λεωφόρων Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Νεόφυτου Νικολαϊδη και Γρίβα Διγενή, συνολικής δαπάνης €9 εκατ., πλέον Φ.Π.Α.

Το πρωί, ο Δήμαρχος της Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία Cybarco Contracting Ltd τη συμφωνία εκτέλεσης του έργου, η οποία προβλέπει διάρκεια εργασιών 16 μηνών.

Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής, ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, τονίζοντας ότι η υλοποίησή του θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της εμπορικότητας στην περιοχή, καθώς και στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης. Εξήγησε ότι στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου προβλέπεται, η δημιουργία επί της λεωφόρου Ελλάδος περί των 300 θέσεων στάθμευσης, καθώς και δεκάδες άλλες θέσεις επί των άλλων λεωφόρων, η κατασκευή δύο κυκλικών κόμβων και ασφαλών πεζοδρομίων, η υπογειοποίηση καλωδίων όλων των υπηρεσιών, δενδροφυτεύσεις κατά μήκος των δρόμων κ.ά.

Ο κ. Φαίδωνος υπογράμμισε επίσης ότι το έργο αυτό έρχεται να «κουμπώσει» με τα δεκάδες άλλα έργα που εκτελέστηκαν και προγραμματίζονται να εκτελεστούν στην πόλη, με τρόπο που το ένα έργο να συμπληρώνει το άλλο, ώστε η Πάφος να διαθέτει πλέον μια ολοκληρωμένη υποδομή με συνέχεια και συνοχή, γεγονός που θα την καταστήσει πιο λειτουργική και φιλική για τους κατοίκους της, ιδιαίτερα για τις νεαρές οικογένειες. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ο Δήμαρχος Πάφου, εντάσσονται και τα έργα της έξυπνης και ψηφιακής πόλης, αλλά και αυτά της Ανώτατης Εκπαίδευσης, τα οποία στοχεύουν στη δημιουργία ενός τρίτου πυλώνα οικονομικής δραστηριότητας, βασισμένου στην Εκπαίδευση, την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα.

Μιλώντας κατά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Εκτελεστικής Διευθυντής της Cybarco Ηρακλής Πασσάδης ευχαρίστησε τον Δήμο Πάφου για την εμπιστοσύνη του και διαβεβαίωσε ότι η ανάδοχος εταιρεία θα εργαστεί με συνέπεια και επαγγελματισμό για την έγκαιρη και ποιοτική εκτέλεση του έργου.

Επισημαίνεται ότι στους όρους του συμβολαίου περιλαμβάνονται πρόνοιες για τη διευκόλυνση της τροχαίας κίνησης κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ ο εργολάβος θα έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει την πρόσβαση προς τις κατοικίες και τα επαγγελματικά υποστατικά.   

Στην τελετή υπογραφής παρέστησαν εκπρόσωποι των εμπλεκομένων κρατικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργο Μάης, καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές εκτέλεσης του έργου.  
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου παρουσίασε ο Δημοτικός Μηχανικός Πάφου Νεόφυτος Ζαβρίδης.