You are here

Ξεκίνησαν τα λεωφορεία αεροδρομίων

14/07/2008 16:41
Έβαλαν μπρος τις μηχανές τους από τα χαράματα τα λεωφορεία εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Στις 5 το πρωί την 1η διαδρομή από Λευκωσία προς Λάρνακα εγκαινίασε ένας επιβάτης, στη 2η διαδρομή διακινήθηκαν 15 άτομα, στην 3η διαδρομή 35 και στην 4η διακινήθηκαν 6 άτομα.

Σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Υπουργός Συγκοινωνιών Νίκος Νικολαΐδης, πλαισιωμένος από τους εκπροσώπους των εταιρειών που ανέλαβαν τη διεκπεραίωση αυτού του εγχειρήματος, εξέφρασε την ικανοποίηση του και ανακοίνωσε ότι «τα δρομολόγια από Λεμεσό και Πάφο θα ξεκινήσουν μεθαύριο Τετάρτη».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, οι διαδρομές είναι προσαρμοσμένες κυρίως με τις πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών και άλλων εταιρειών που αναχωρούν για Ελλάδα και Λονδίνο επειδή είναι οι δύο πιο συχνοί προορισμοί που χρησιμοποιούν οι κύπριοι ταξιδιώτες. Παρόμοια διευθέτηση έγινε και για τις πτήσεις που επιστρέφουν από αυτούς τους προορισμούς.

Όσον αφορά το καθεστώς της συμφωνίας, ο κ. Νικολαΐδης εξήγησε ότι «αυτή θα έχει διάρκεια πέντε ετών, ενώ θα τύχει επαναξιολόγησης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ώστε να διαπιστωθούν τυχόν αδυναμίες αλλά και το καθεστώς της συμφωνίας».

Απαντώντας πάντως σε σχετική ερώτηση, ο κ. Νικολαΐδης απάντησε ότι δεν υπογράφηκαν συμβόλαια και ότι η συμφωνία δεν είναι δεσμευτική για τις εταιρείες.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών δήλωσε, επίσης, ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στην επαρχία Αμμοχώστου.

Το κόμιστρο για τη Λευκωσία στοιχίζει €5, για τη Λεμεσό €7 και για την Πάφο €14 χωρίς επιπλέον χρέωση των αποσκευών. Η αφετηρία από τη Λευκωσία είναι ο ελεύθερος χώρος στάθμευσης της Ξενοδοχειακής Σχολής όπου τα οχήματα θα μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν.

Από τη Λάρνακα η αφετηρία είναι το αεροδρόμιο στο χώρο στάθμευσης λεωφορείων. Από Λεμεσό η αφετηρία είναι από την οδό Χρίστου Εργατούδη (μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Χαβούζας) και η αφετηρία από την Πάφο είναι η τοποθεσία Καραβάλε για ντόπιους καθώς και η στάση στη δημοτική αγορά για τουρίστες.

Της Ηρώς Ευθυμίου