You are here

Φ. Ερωτοκρίτου: Η οικονομική συνταγή της επιτυχίας ΑΠΟΕΛ

05/01/2012 09:14
Από την οικονομική διαχείριση της μεγάλης επιτυχίας του ΑΠΟΕΛ στο Champions League θα εξαρτηθεί η συνέχιση του πρωταγωνιστικού του ρόλου στο κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά και της παρουσίας του στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Ο πρόεδρος του σωματείου, Φοίβος Ερωτοκρίτου, σταχυολογεί τις βασικές παραμέτρους της εντυπωσιακής παρουσίας της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ευρώπη, και τονίζει την ανάγκη ορθολογικής οικονομικής διαχείρισης των επιτυχιών, ώστε η όποια μελλοντική κάμψη να είναι ομαλή και πρόσκαιρη. Σε συνέντευξη του στη StockWatch, ο κ. Ερωτοκρίτου αναφέρεται για πρώτη φορά στη φιλοσοφία που θα διέπει τους επόμενους προϋπολογισμούς του σωματείου, η οποία ενδεχομένως να ξαφνιάσει τους οπαδούς και φίλους του ΑΠΟΕΛ. Αναλύει τα αναπτυξιακά πλάνα του ΑΠΟΕΛ τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για εγκράτεια και συντηρητισμό στους επόμενους προϋπολογισμούς, που θα είναι μειωμένοι.

Του Λεύκου Χρίστου

Πάνω από το οικονομικό η πρόκριση

Ερ: Πώς αισθάνεστε που είσαστε ο πρόεδρος του πιο πλούσιου αθλητικού σωματείου της Κύπρου;

Απ.:
Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί ηγούμαι ενός αθλητικού συλλόγου που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές επιτυχίες της χώρας του. Η οικονομική πτυχή της επιτυχίας αυτής περνά, τουλάχιστον για μένα, σε δεύτερη μοίρα. Και δεν σημαίνει ότι με την ιεράρχηση αυτή υποτιμώ τη σημασία της οικονομικής ευρωστίας που θα πρέπει να έχει το σωματείο μας.

Αντίθετα, τονίζω τη σημασία της επιτυχίας του ΑΠΟΕΛ που δεν περιορίζεται στο αθλητικό πλαίσιο.

Το επίτευγμα της κυπριακής ομάδας έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις και τούτο προσδίδει πάνω από όλα τιμή και κύρος στην Κύπρο.

Γερή οικονομική υπόσταση

Ερ: Εννοείτε ότι οι επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ επισκιάζουν ακόμη κι αυτή την οικονομική άνεση που απέκτησε το σωματείο;

Απ.:
Είναι αλήθεια αυτό. Τα επιτεύγματα του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία τρία χρόνια δεν συγκρίνονται με οποιαδήποτε άλλη οικονομική επιτυχία.

Ερ: Ωστόσο, κ. Ερωτοκρίτου οι επιτυχίες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας δεν μπορούν να έρθουν χωρίς γερή οικονομική υπόσταση.

Απ.:
Ομολογώ ότι το οικονομικό σκέλος, είναι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας που μπορεί να έχει ένα ποδοσφαιρικό σωματείο.

Χωρίς οικονομική ευρωστία λίγα πράγματα μπορείς να πετύχεις. Και το βλέπουμε και στην καθημερινότητα. Στην προσωπική μας ζωή, στην οικογένεια μας, στις δουλείες μας. Εάν δεν υπάρχει οικονομική ευρωστία δύσκολα προχωράς.

Πολλά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία

Ερ: Είναι όντως μεγάλα τα κέρδη που έχετε αποκομίσει από το Champions League;

Απ.:
Μέχρι σήμερα έχουμε εισπράξει από τη συμμετοχή μας στο Champions League περίπου €12 εκ. - €13 εκ. Το πριμ από την πρόκριση στους ομίλους ανέρχεται σε €8,9 εκ. Το πριμ από τις δύο νίκες και τις τρείς ισοπαλίες αντιστοιχεί με €2,8 εκ. και αναμένουμε την καταβολή του πριμ για την πρόκριση από τους ομίλους της τάξης των €3 εκ. Επίσης, έχουμε έσοδα γύρω στo €1,5 εκ. από τις εισπράξεις των τριών εντός έδρας αγώνων μας. Λίγο πριν από το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου θα μας παραχωρηθεί και ένα επιπρόσθετο ποσό ύψους €1,5 εκ. το οποίο θα προέλθει από το Market Pool. Αναμένονται ασφαλώς και οι εισπράξεις από τον επικείμενο αγώνα μας με τη Λυόν στη Λευκωσία.

Ερ: Δεν υπάρχουν έσοδα από τους χορηγούς;

Απ.:
Tα έσοδα από τους χορηγούς απορροφούνται από τα ταμεία της ΟΥΕΦΑ. Είναι επτά μεγάλοι χορηγοί που διαθέτουν κατ’ αποκλειστικότητα τις διαφημιστικές πινακίδες εντός των γηπέδων σε όλους τους αγώνες του Champions League. Παράλληλα η ΟΥΕΦΑ απολαμβάνει και όλα τα τηλεοπτικά δικαιώματα από τη ζωντανή μετάδοση όλων των αγώνων της διοργάνωσης. Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι το ΑΠΟΕΛ παίρνει και τηλεοπτικά δικαιώματα.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές που διαφημίζουν στις φανέλες της ομάδας είναι ο χορηγός των εκτός έδρας αγώνων μας. Καλύπτουν όλα τα αεροπορικά εισιτήρια της ποδοσφαιρικής αποστολής, ύψους €150 χιλ.

Θα περισσέψουν λεφτά για το σωματείο

Ερ: Θα περισσέψουν λεφτά στο τέλος της ημέρας για το σωματείο και ποιό θα είναι το τελικό πλεόνασμα;

Απ.:
Κοιτάξτε, λέγονται πολλά. Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι το ΑΠΟΕΛ είναι μια ανταγωνιστική ομάδα, την οποία πρέπει να συντηρούμε κι αυτό συνεπάγεται μεγάλα έξοδα.

Λεφτά θα περισσέψουν. Όμως θα πρέπει να καλύπτουμε τις τρέχουσες ανάγκες της ομάδας, τις ανάγκες της εταιρείας στην οποία γίνονται πολλά και θα γίνουν περισσότερα.

Έχουμε προσλάβει προσωπικό, έχουμε δημιουργήσει νέα γραφεία και έχουμε αγοράσει το κατάστημα Orange Shop, αξίας περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Kennedy στη Λευκωσία.

Σίγουρα μία ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ για να είναι εκεί που βρίσκεται χρειάζεται αρκετή οικονομική στήριξη. Επαναλαμβάνω, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο συντηρητικοί και πιο συγκαταβατικοί για να συντηρούμε την ομάδα χωρίς να δημιουργούμε χρέη.

Ένας μέρος των λεφτών θα χρησιμοποιηθεί για την υποδομή που χρειάζεται η εταιρεία.

Το μερίδιο των ποδοσφαιριστών

Ερ: Ποιό είναι το μερίδιο προπονητή και ποδοσφαιριστών από τις μεγάλες επιτυχίες στο Champions League;

Απ.:
Τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και η τεχνική ηγεσία έχουν το δικό τους ικανοποιητικό μερίδιο από τις μεγάλες αυτές επιτυχίες. Άλλωστε το αξίζουν και το δικαιούνται.

Ερ: Μπορούμε να μιλήσουμε με αριθμούς;

Απ.:
Δεν είναι δεοντολογικά σωστά να αποκαλύπτουμε τις απολαβές των ποδοσφαιριστών. Αποτελεί προσωπικό δεδομένο και θα πρέπει να το σεβαστούμε. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει το δικό του προσωπικό συμβόλαιο με την ομάδα.

Το ΔΣ πιστεύω κάνει σωστά τη δουλειά του και σε αυτό το επίπεδο γι αυτό και δεν υπάρχουν μεμψιμοιρίες. Πρέπει να σημειώσω ότι η διοίκηση πάντα δίνει κίνητρα στους αθλητές της, πόσο μάλλον σε αυτούς που κέρδισαν με το σπαθί τους τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση. Και στο πλαίσιο αυτό κινείται με θεμιτό τρόπο.

Ερ: Ακούγεται ότι η ΟΥΕΦΑ επιβάλλει στις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση να επιστρέφουν καθορισμένο ποσοστό στους ποδοσφαιριστές. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Απ.:
Όχι. Δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός.

Ερ: Συμβαδίζουν τα έσοδα ενός ποδοσφαιρικού σωματείου με τις δαπάνες σε ετήσια βάση;

Απ.:
Θα πρέπει να σημειώσω ότι τα έσοδα ενός σωματείου ουδέποτε συμβαδίζουν με τα έξοδα.

Πάντα υπάρχει ένα deficit (έλλειμμα). Και αυτό ήταν το δίλημμα όλων μας το δεύτερο χρόνο έστω κι αν είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ένα κυπριακό σωματείο δεν μπορεί να αυξήσει δραματικά τα έσοδα του. Και όταν μία κυπριακή ομάδα θέλει να γίνει ανταγωνιστική πρέπει να δαπανήσει περισσότερα από τα καθιερωμένα έσοδα της. Και είναι γι αυτό το λόγο που όλοι εμείς που υπηρετούμε το κυπριακό ποδόσφαιρο λειτουργούμε πέραν των δυνατοτήτων της κυπριακής αγοράς.

Η κρίση επιβάλλει συντηρητικό προϋπολογισμό

Ερ: Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση πόσο αλλάζει τους σχεδιασμούς της ομάδας τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο;

Απ.:
Δεν σας κρύβω ότι ο προγραμματισμός μας για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο θα είναι πολύ πιο συντηρητικός από φέτος και τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν σημαίνει ότι επειδή σήμερα υπάρχει οικονομική ευρωστία θα πρέπει να «αποθρασυνθούμε». Η οικονομική κρίση την οποία ζούμε έντονα θα πρέπει να μην την αγνοήσουμε.

Τονίζω με έμφαση και είμαι βέβαιος ότι θα γίνω κατανοητός ό,τι τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα πρέπει ο προϋπολογισμό μας να είναι μειωμένος. Και αν θα πρέπει να εγκριθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός αυτό θα γίνει δεδομένου ότι θα έρθουν νέες επιτυχίες και περισσότερα έσοδα.

Εκτιμώ ότι για τα επόμενα λίγα χρόνια θα μειώνουμε τον προϋπολογισμό μας κατά 10% -15% το χρόνο.

Ερ: Για να υπάρξει μείωση του προϋπολογισμού θα πρέπει να γίνουν περικοπές. Πως διαμορφώνεται μέσα από μία ποδοσφαιρική εταιρεία;

Απ.:
Να σας πω. Καταρχήν, θα είμαστε προσεκτικοί και συντηρητικοί γενικότερα στην απόκτηση νέων ποδοσφαιριστών, καθώς φέτος λήγουν αρκετά συμβόλαια ποδοσφαιριστών μας.

Συνεπώς, όπως και πέρσι που προχωρήσαμε σε μείωση των απολαβών στα νέα συμβόλαια, αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και τη νέα χρονιά λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες οικονομικές μέρες.

Να μην παρασυρθούμε από τις μεγάλες προσδοκίες

Ερ: Αυτός ο συντηρητικός σχεδιασμός κ. Ερωτοκρίτου, δεν έρχεται σε αντίθεση με τις μεγάλες προσδοκίες των οπαδών σας που είναι αποτέλεσμα της λαμπρής πορείας στο Champions League;

Απ.:
Θα ήθελα να επισημάνω στο ερώτημα σας ότι όλων μας οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί.

Συνεπώς, είναι εδώ που θα πρέπει να υπάρξει συγκράτηση και να μην παρασυρθούμε.

Διότι κανείς στο ποδόσφαιρο δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Συνεπώς πρέπει να προβλέψουμε για τις δύσκολες μέρες ώστε να μην βρεθούμε εκτεθειμένοι.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Είναι πιο δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή από του να ανέβεις. Εμείς γνωρίζουμε ότι η κορυφή στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνιμη.

Θα έρθει και η ώρα που θα κατέβεις. Δεν μπορεί κάθε χρόνο να συμμετέχεις στο Champions League.

Επομένως την ώρα που θα έρθει η πτώση δεν θα πρέπει να είναι απότομη, διότι μετά θα χρειαστούν χρόνια για να επανέλθεις. Εάν είναι μία πτώση φυσιολογική, ομαλή, σύντομα μπορείς να επανέλθεις χωρίς μεγάλο κόστος. Και ας μην ξεχνάμε ότι η μοίρα του ΑΠΟΕΛ του επιβάλλει πάντα να πρωταγωνιστεί.

Χρέη κάτω από το χαλί για σειρά ετών

Ερ: Η εικόνα που εκπέμπει έξω το ΑΠΟΕΛ, είναι ότι στο σωματείο επικρατεί σοβαρότητα και καλή οικονομική διαχείριση. Πως επιβεβαιώνεται αυτό;

Απ.:
Εκ των πραγμάτων. Όμως, για να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα, τέθηκαν σοβαρές βάσεις, από τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία.

Λήφθηκαν σωστές αποφάσεις και έγιναν πολύ καλές επιλογές ποδοσφαιριστών σε ταλέντο και σε ήθος.

Άλλωστε αυτό είναι έκδηλο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επιπρόσθετα έγινε σωστή διαχείριση των εσόδων που αποκομίσαμε από την πρώτη συμμετοχή μας στο Champions League.

Δεν το κρύβω ότι βρεθήκαμε και μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη. Όχι και τόσο ευχάριστη.

Ερ: Δηλαδή;

Απ.:
Η μεγάλη επιτυχία από την πρώτη συμμετοχή μας στο Champions League ήταν επόμενο να φέρει σημαντικά έσοδα στο σωματείο.

Όμως την ίδια ώρα «ξύπνησε» διάφορες εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες προς τους οποίους ο ΑΠΟΕΛ χρωστούσε για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα διάφορα ποσά, οποίοι κατέφθαναν στον ταμία του συλλόγου και διεκδικούσαν το λαβείν τους.

Φάνηκε ότι ο σύλλογος είχε πολλά χρέη κάτω από τo χαλί. Τι να σας πω, από τράπεζες, συνεργατικά, ιδιώτες, ακόμη και λεωφορειούχους.

Εναντίον της ομάδας εκκρεμούσαν και αγωγές για διάφορα χρέη που ευτυχώς ξεπεράσαμε. Οι κακές αμαρτίες άρχισαν να εμφανίζονται από παντού.

Όταν όλοι αυτοί αντιλήφθηκαν ότι τα ταμεία του ΑΠΟΕΛ άρχισαν να γεμίζουν, δικαιωματικά ζήτησαν να πάρουν αυτά που τους όφειλε το σωματείο.

Το μεγάλο ρίσκο απέναντι στα «άγνωστα» χρέη

Ερ: Είναι γνωστό ότι όταν αναλάβατε το ποδοσφαιρικό τμήμα η εταιρεία είχε πολλά χρέη. Τις σας έπεισε να πάρετε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο;

Απ.:
Όταν είχα αναλάβει τη διοίκηση του σωματείου υπήρχαν άπειρα οικονομικά προβλήματα. Το έλλειμμα άγγιζε περίπου τα €2,5 εκ. Γνώριζα όλα αυτά τα προβλήματα ως απλό μέλος του ΔΣ. Πήρα το ρίσκο, χωρίς να έχω στο μυαλό μου ότι θα μπορούσε ποτέ το ΑΠΟΕΛ να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Ήταν φοβερά δύσκολη χρονιά για όλους μας. Είχα όμως έντονο αίσθημα ότι η ομάδα μας είχε τη δυνατότητα να κατακτήσει το τρόπαιο.

Μόνο αυτό ήταν το κίνητρο να αναλάβω τα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ. Επένδυσα στους συνεργάτες μου, στον προπονητή μας Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος ξέρει τι θέλει και αγαπά το ΑΠΟΕΛ, στο ποιοτικό έμψυχο υλικό και στους φίλους και οπαδούς της ομάδας.

Ερ: Και πώς ήρθαν οι επιτυχίες κάτω από την πίεση τόσων σοβαρών οικονομικών προβλημάτων;

Απ.:
Πίστευα ότι τον πρώτο χρόνο με εισφορές φίλων και οπαδών του σωματείου, με τη δική μου οικονομική συνεισφορά και με μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα θα τα καταφέρναμε, πράγμα που έγινε.

Να σας υπενθυμίσω ότι εκείνη τη χρονιά το 2008 καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να προκριθούμε στους ομίλους. Θέσαμε προτεραιότητες σε σχέση με τη διαχείριση των λεφτών που ήρθαν μέσα από τη συμμετοχή μας στους ομίλους.

Πρώτο μέλημα ήταν να ξοφλήσουμε όλα τα χρέη που είχε η εταιρεία. Διότι με το να είσαι βεβαρημένος με χρέη τα οποία μένουν, σε ακολουθούν παντού κι αν δεν γινόταν καλή διαχείριση ακόμη θα είμαστε χρεωμένοι.

Έτσι αφού ξοφλήσαμε τα χρέη αρχίσαμε βήμα με βήμα την υλοποίηση του προγραμματισμού. Γι’ αυτό τον επόμενο χρόνο όταν χάσαμε το πρωτάθλημα είχαμε δεχτεί σκληρή κριτική διότι δεν δαπανήσαμε όλα τα λεφτά για να αγοράσουμε παίκτες «ονόματα» και να ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα.

«Έβαλα πολλές φορές το χέρι στην τσέπη»

Ερ: Πόσες φορές βάλατε το χέρι στην τσέπη εκείνη τη δύσκολη περίοδο;

Απ.:
Άπειρες φορές… (χαμογελά).

Ερ: Όταν βελτιώθηκαν τα οικονομικά του ΑΠΟΕΛ, πήρατε τουλάχιστον ένα μέρος από αυτά που είχατε δαπανήσει προς όφελος του σωματείου;

Απ.:
Όχι. Ούτε και οι συνεργάτες μου.

Ξέρετε στην Κύπρο οι πλείστοι αθλητικοί παράγοντες γνωρίζουν ότι τα χρήματα που διαθέτουν στις ομάδες που υποστηρίζουν και υπηρετούν, είναι αγύριστα…

Για μένα αυτό που μετρά σήμερα είναι ότι το ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην κορυφή και μάλιστα οικονομικά ανεξάρτητο. Μια εικόνα αξιοπρεπής που συνάδει με την ιστορική του πορεία.

Ερ: Υπάρχει επενδυτικός σχεδιασμός στο σωματείο αφού σήμερα το επιτρέπουν τα οικονομικά δεδομένα;

Απ.:
Η διαχείριση των αποθεματικών γίνεται με φειδώ.

Όπως έχω προαναφέρει έχουμε αγοράσει ιδιόκτητο κατάστημα για το Orange Shop αξίας €600.000 και έχουμε προβεί σε αρκετές βελτιώσεις του προπονητικού μας κέντρου στον Αρχάγγελο και δημιουργήσαμε τα νέα γραφεία της εταιρείας.

Ερ: Έχετε επενδύσει σε μετοχές ή κρατικά ομόλογα;

Απ.:
Όπως είναι τα πράγματα σήμερα μία τέτοια επένδυση δεν προσφέρεται τουλάχιστον για μας.

Δεν είναι λεφτά δικά μου και δεν μπορώ να ρισκάρω. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά από το συμβούλιο και δεν υπάρχει σήμερα μια τέτοια προοπτική. Είμαστε συντηρητικοί στο θέμα αυτό και νομίζω πολύ καλά κάνουμε. Προτιμούμε να επενδύουμε τα λεφτά του σωματείου σε τραπεζικές καταθέσεις.

Στα σκαριά το προπονητικό κέντρο €5 εκ. - €6 εκ.

Ερ: Προχωράτε στη δημιουργία του δικού σας προπονητικού κέντρου; Γιατί φεύγετε από τον Αρχάγγελο;

Απ.:
Ωρίμασε ο χρόνος να δημιουργήσουμε το δικό μας προπονητικό κέντρο.

Ο χώρος στον Αρχάγγελο που είναι το υφιστάμενο προπονητικό κέντρο της ομάδας ανήκει στο Μετόχι του Κύκκου. Ουδέποτε μας ετέθη επιτακτικά ότι αύριο θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το χώρο.

Αλλά μας ζητάνε χρονοδιάγραμμα. Έτσι και αλλιώς σε ένα, πέντε, δέκα χρόνια θα πρέπει να μεταφερθεί το προπονητικό κέντρο. Τώρα είναι η ευκαιρία.

Το σωματείο έχει ρευστότητα και θα πρέπει να επενδύσει σε αυτό το έργο. Εμείς πληρώνουμε για το προπονητικό κέντρο στον Αρχάγγελο ένα ετήσιο χαμηλό ενοίκιο.

Τα δεδομένα σήμερα στην περιοχή έχουν αλλάξει και θα πρέπει να μετακομίσουμε σε δικό μας χώρο τον οποίο ήδη έχουμε στην περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς. Είναι μία έκταση 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου θα ανεγερθεί το σύγχρονο προπονητικό μας κέντρο. Το είχαμε αγοράσει πριν από πολλά χρόνια και σε αυτό συνέβαλε το Μετόχι του Κύκκου.

Ερ: Τι θα περιλαμβάνει το έργο αυτό;

Απ.:
Τα σχέδια έχουν εκπονηθεί και είναι όλα έτοιμα, έχουμε αποταθεί για την εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας. Κάναμε διάτρηση γιατί το πιο σημαντικό στα γήπεδα είναι το νερό και βρήκαμε ικανοποιητικό νερό με καλή ποιότητα και ποσότητα. Είναι ένα project των €5 - €6 εκ.

Ερ: Σε πόσες φάσεις θα ολοκληρωθεί το προπονητικό κέντρο;

Απ.:
Θα ήταν ευχής έργο να γίνει σε μια φάση αλλά είναι δύσκολο. Γι αυτό αποφασίσαμε να ολοκληρωθεί σταδιακά.

Μόλις μας παραχωρηθεί η πολεοδομική άδεια θα ξεκινήσουμε το έργο χωρίς καθυστέρηση. Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τα προπονητικά γήπεδα, αποδυτήρια και γραφεία. Στη συνέχεια θα ολοκληρωθούν και οι επόμενες φάσεις με αίθουσες γυμναστηρίων, πισίνες θερμαινόμενες και μη.

Ερ: Ποιό είναι το κλειδί της επιτυχίας; Ποια είναι η συνταγή;

Απ.:
H διοικητική και τεχνική σταθερότητα. Ο προπονητής μας ο οποίος έχει μία τεράστια προσφορά στο έργο που επιτελείται κατάφερε να κτίσει μία ομάδα με τα γνωστά σε όλους σήμερα επιτεύγματα.

Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προπονητή.

Οι οπαδοί μας είναι επίσης ένα μεγάλο κεφάλαιο. Οι σχέσεις διοίκησης και οπαδών ενισχύονται διαρκώς προς όφελος της ομάδας πάντοτε.