You are here

M. Δάμαλου: Επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό η Cyta

04/10/2018 08:17

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό ποντάρει η Cyta σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα και επικερδότητά της.

Σε συνέντευξη της στη StockWatch, η διευθύντρια επιχειρηματικής αγοράς Μαρία Δάμαλου, αναφέρεται στο παγκύπριο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber), ένα «πολυεργαλείο», όπως το χαρακτηρίζει, το οποίο προσφέρει υψηλές ταχύτητες πρόσβασης μέχρι 1 Gbps.

Αναφέρεται επίσης στα δίκτυα νέας γενιάς, όπως είναι το Cloud, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ (Autonomous Robots) κ.ά.

Σημειώνει ότι η αξιοποίηση των υποδομών αυτών από τις κυπριακές εταιρείες θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του ΑΕΠ, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, ενώ, παράλληλα, θα βοηθήσει τη χώρα μας να ενταχθεί στους ψηφιακούς πρωτοπόρους μέχρι το 2030.

Στη συνέντευξή της η κ. Δάμαλου, επισημαίνει επίσης ότι κορυφαία προτεραιότητα της Cyta είναι και η ασφάλεια των δεδομένων.

Ερ.: Ποιες τεχνολογικές αλλαγές πρέπει να αναμένουν οι πελάτες της Cyta το επόμενο διάστημα;

Απ.:  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του επιχειρηματικού κόσμου είναι πλέον πραγματικότητα και οι επιχειρήσεις για να μπορέσουν εξελιχθούν στη νέα ψηφιακή εποχή και να διατηρήσουν τη ανταγωνιστικότητα και επικερδότητα τους θα πρέπει να αγκαλιάσουν την τεχνολογία και τις δυνατότητες που τους παρέχει.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί δυνατός ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι οι υποδομές ηλεκτρονικών επικοινωνιών νέας γενιάς. Η Cyta αναγνωρίζοντας τον καταλυτικό της ρόλο, και έχοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία σε τεχνολογίες αιχμής, την εμπειρία και το ταλέντο των ανθρώπων της, προχωρεί αποφασιστικά και θέτει για τη χώρα μας τις βάσεις για ένα μέλλον δυναμικό και αισιόδοξο. Με τη νέα γενιά δικτύων της, η Cyta χαράσσει και πάλι το δρόμο, αλλάζοντας δραστικά, για ακόμη μια φορά, τα δεδομένα ποιότητας, αξιοπιστίας και ταχύτητας στην επικοινωνία.

Ερ.: Τι αλλάζει με το δίκτυο Fiber;

Απ.: Η λειτουργία του παγκύπριου δικτύου Fiber στην Κύπρο, επιτρέπει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς ανεξαρτήτως μεγέθους, να μεταφέρουν όλες τις σταθερές υπηρεσίες σε σύνδεση οπτικών ινών και να πετύχουν περισσότερα για την επιχείρηση, τους εργαζόμενους και τους πελάτες τους.  Είναι το «πολυεργαλείο» στα χέρια των επιχειρήσεων, το οποίο προσφέρει υψηλές ταχύτητες πρόσβασης μέχρι 1 Gbps, σταθερή και αδιάλειπτη σύνδεση ταυτόχρονα για όλους τους χρήστες και όλες τις συσκευές, ταχύτερη αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων, με ελάχιστο χρόνο αναμονής, υψηλής ποιότητας εικόνα και φωνή για video conferencing χωρίς διακοπές καθώς και γρήγορη και συνεχή πρόσβαση στις πιο σύγχρονες επιχειρηματικές εφαρμογές Cloud.

Επιπλέον, τα δίκτυα νέας γενιάς θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως είναι το Cloud, η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ (Autonomous Robots) κ.ά. που θα βρουν πολλές πρωτοποριακές εφαρμογές στην καθημερινότητα μας!

Παράλληλα, η Cyta συνεχίζει την περαιτέρω τεχνολογική εξέλιξη του δικτύου κινητής επικοινωνίας. Με κριτήρια την αξιοπιστία, την ποιότητα σήματος, το εύρος κάλυψης και την ταχύτητα, το δίκτυο κινητής επικοινωνίας της Cyta είναι ανάμεσα στα καλύτερα δίκτυα κινητής στην Ευρώπη. Σε συνέχεια της επιμέτρησης των κριτηρίων αυτών, ο διεθνής οργανισμός OOKLA πιστοποίησε πρόσφατα και βράβευσε το δίκτυο κινητής της Cyta ως το γρηγορότερο στην Κύπρο.

Ερ.: Πως διαφέρουν οι νέες τεχνολογικές υποδομές από τις υφιστάμενες;

Απ.: Η οπτική ίνα, ως μέσο μετάδοσης, έχει ξεκάθαρα πλεονεκτήματα: Υποστηρίζει εξαιρετικά ψηλές ταχύτητες, δεν επηρεάζεται από καιρικές συνθήκες, δεν δέχεται παρεμβολές, παρουσιάζει πολύ μικρή καθυστέρηση (latency) στη μεταφορά δεδομένων και χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή αξιοπιστία.  Το χάλκινο καλώδιο μπορεί να υποστηρίξει πολύ ψηλές ταχύτητες μόνο για σχετικά μικρές αποστάσεις, ενώ, λόγω της φύσης του υλικού που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση του σήματος, επηρεάζεται από παρεμβολές.

Ερ.: Τι θα προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην οικονομία και στις επιχειρήσεις;

Απ.: Οι υποδομές νέας γενιάς αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να καταστεί δυνατή η μετάβαση της Κύπρου στην ψηφιακή οικονομία και κατ’ επέκταση στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας. Η αξιοποίηση των υποδομών αυτών από τις κυπριακές εταιρείες θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του ΑΕΠ, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, ενώ, παράλληλα, θα βοηθήσει τη χώρα μας να ενταχθεί στους ψηφιακούς πρωτοπόρους μέχρι το 2030.

Τα δίκτυα νέας γενιάς, με τις πολύ ψηλές ταχύτητες που παρέχουν, αυξάνουν τις δυνατότητες μιας επιχείρησης, μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται μια εργασία για να διεκπεραιωθεί.. Παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα γρήγορης και χωρίς καθυστέρηση πρόσβασης στις πιο σύγχρονες επιχειρηματικές εφαρμογές όπως το Cloud.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανά το παγκόσμιο, με την αξιοποίηση των υποδομών αυτών, βλέπουμε πολλαπλά οφέλη σε όλους τους τομείς της αγοράς αφού επηρεάζει την επιχειρηματικότητα, την ιατρική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις δημόσιες υπηρεσίες, την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ψυχαγωγία.

Ερ.: Σε ποιο βαθμό μπορεί ένας τόσο μεγάλος δημόσιος οργανισμός να εξειδικεύει τις υπηρεσίες του για συγκεκριμένες επιχειρήσεις ή τομείς οικονομικής δραστηριότητας;

Απ.: H Cyta παρέχει ένα πλήρες φάσμα τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, υπηρεσιών Cloud και ICT (Information Communication Technology) και διασφαλίζει ότι οι πελάτες της απολαμβάνουν τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας της επιχείρησης τους. 

Στη νέα ψηφιακή εποχή που διανύουμε η εξατομίκευση των υπηρεσιών στις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε μιας επιχείρησης είναι δεδομένη. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει η Cyta είναι τέτοιος ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της κάθε εταιρείας και στον τρόπο που επιθυμεί να τις χρησιμοποιεί.

Επομένως πέραν από τα βασικά προϊόντα τηλεφωνίας, διαδικτύου και φιλοξενίας έχουν αναπτυχθεί υπηρεσίες όπως οι Metro Ethernet, VPN Business, ΙαΑS με Cloud Servers, Hosted Exchange, Powersoft 365 και Office 365 και παράλληλα πλήθος διευκολύνσεων και εργαλείων που αυτοματοποιούν και διευκολύνουν μια εταιρεία να γίνει πιο παραγωγική. Οι υπηρεσίες αυτές είναι εφάμιλλές με τις υπηρεσίες που παρέχουν παγκόσμιοι τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί και επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να μεγαλουργήσουν.

Ερ.: Ποιες νέες προτάσεις να αναμένουν οι επιχειρήσεις από τη Cyta. Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σχεδιασμοί του οργανισμού;

Απ.: Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δυναμική και παραγωγική. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε με σταθερά και προγραμματισμένα βήματα, και να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας προς όφελος του επιχειρηματικού κόσμου. Σημαντικό μέρος των σχεδιασμών μας που λαμβάνει υπόψη το ανταγωνιστικό περιβάλλον της κυπριακής αγοράς είναι η ανάπτυξη ολοκληρωμένων συνδυαστικών λύσεων που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων και θα προσφέρουν εργαλεία κορυφαίας τεχνολογίας αναγκαία για την πιο αποτελεσματική τους λειτουργία.

Ερ.: Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αυτών των υπηρεσιών;

Απ.: Σε έναν οργανισμό τεχνολογικής αιχμής και πρωτοπορίας, όπως η Cyta, η εξέλιξη είναι στη φύση του. Με τις ισχυρές, διαχρονικές δυνάμεις της: Προσαρμογή, καινοτομία, υποδομή, δίκτυο, γνώση και εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού και ποιότητα υπηρεσιών, η Cyta, προσφέρει τη σιγουριά που επιζητούν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις και αναπτύσσει και βελτιώνει σε συνεχή βάση όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και υποδομές.

Γι’ αυτό και η Cyta σταθερά ξεχωρίζει και παραμένει ο αξιόπιστος συνεργάτης που μοιράζεται το όραμα ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Ερ.: Μεγάλο θέμα η ασφάλεια δεδομένων.  Ποιες κινήσεις γίνονται για αυτό;

Απ.: H επικέντρωση στην ποιότητα και στην προστασία της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των πελατών της, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Cyta .

Τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των υποδομών και συστημάτων παροχής των υπηρεσιών της θεωρούνται υποδειγματικά τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που έχει επιβεβαιωθεί με την πιστοποίηση κατά το πολύ απαιτητικό πρότυπο ISO 27001. Είναι επίσης από τους πρώτους μεγάλους οργανισμούς στην Κύπρο που εξασφάλισαν το πιστοποιητικό ISO 9001:2000, ISO 9001 για το σύστημα διαχείρισης ποιότητας. Παράλληλα είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη νέα νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ερ.: Τι αλλάζει στην εξυπηρέτηση της Cyta σε επιχειρήσεις;

Απ.: Η Cyta δίνει έμφαση στην εξυπηρέτηση των πελατών της αφού η άρτια ποιοτική εξυπηρέτηση αποτελεί μια από τις κύριες αξίες του οργανισμού. Πλήθος ανεξάρτητων ερευνών επιβεβαιώνουν πως η Cyta είναι συνώνυμη της εξυπηρέτησης. Βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της εξυπηρετώντας τις ανάγκες τους 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

Οι επιχειρηματικοί σύμβουλοι της Cyta προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και εξυπηρέτηση σε μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης που διαρκούν στο χρόνο. Παράλληλα το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης επιχειρηματικών πελατών, στον αριθμό 150, παρέχει εξειδικευμένη εξυπηρέτηση σε υφιστάμενους και σε εν δυνάμει νέους επιχειρηματικούς πελάτες.

Η τεχνική υποστήριξη των επιχειρηματικών πελατών διασφαλίζεται με την ανάπτυξη συνεργείων τεχνικής υποστήριξης σε όλες τις πόλεις με έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό που επισκέπτεται τους πελάτες στα υποστατικά τους, παρέχοντάς τους τον αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό και, επιπλέον, κάθε βοήθεια για να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Της Γεωργίας Χαννή