You are here

ΚΕΠΕΥ: Αίτηση και από την Sharelink Securities

22/11/2002 17:03
Μ. Κληρίδης: Και το «νέο αίμα» της Κεφαλαιαγοράς θα βοηθήσει στο έργο της εξέτασης των αιτήσεων

Κυριολεκτικά την υστάτη φαίνεται να επέλεξαν όλες οι ενδιαφερόμενες εταιρείες για να υποβάλουν την αίτησή τους προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για χορήγηση άδειας λειτουργίας ως ΚΕΠΕΥ. Την ερχόμενη Τρίτη 26 Νοεμβρίου, λήγει η ορισθείσα ημερομηνία και μέχρι σήμερα μόνο δύο εταιρείες έχουν υποβάλει σχετική αίτηση.

Μετά την «ΕΓΝΑΤΙΑ» σήμερα το μεσημέρι, αίτηση υπέβαλε και η Sharelink Securities για χορήγηση άδειας λειτουργίας ως Κυπριακής Επιχείρησης Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. Όπως δήλωσε στη Stockwatch ο Εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Sharelink, Χριστόδουλος Έλληνας, η άδεια «αφορά όλο το φάσμα των εργασιών μιας ΚΕΠΕΥ».

Κληθείς να σχολιάσει την είσοδο των ΚΕΠΕΥ στα χρηματιστηριακά δρώμενα του τόπου, ο κ. Έλληνας χαρακτήρισε ως «σημαδιακή μέρα» την υποβολή των σχετικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τονίζοντας ότι αυτό «δίνει μια νέα ώθηση στο θεσμό του κυπριακού χρηματιστηρίου, για να προχωρήσει πάνω σε μια νέα πιο ορθολογιστική βάση».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Μάριος Κληρίδης, με δηλώσεις του στη «SW» δεν εκφράζει καμία ανησυχία για το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες επέλεξαν τα τελευταία 24ωρα για να καταθέσουν την αίτησή τους. Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, οι κύπριοι να τρέχουν την τελευταία στιγμή για να ρυθμίσουν τις όποιες υποχρεώσεις τους, είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε πάντως, την ικανοποίηση του διότι από την 1η Δεκεμβρίου θα ενσωματωθούν στο προσωπικό της Κεφαλαιαγοράς και οι οκτώ νέοι προσληφθέντες, οι οποίοι θα απασχοληθούν με το «δύσκολο και επίπονο έργο» της εξέτασης των αιτήσεων για τη χορήγηση άδεια λειτουργίας των ΚΕΠΕΥ. Ο κ. Κληρίδης, διευκρίνισε ότι έχει αρχίσει από την ΕΚ η εξέταση της αίτησης της εταιρείας «Εγνατία» που συνδέεται με την ομώνυμη ελλαδική τράπεζα.

Του Κυριάκου Κυριακίδη