You are here

Επαφές Τσιμπανούλη με ΧΑΚ

12/09/2003 14:20
Συζητήσεις για το νομοθετικό πλαίσιο των τριών νέων αγορών

Συναντήσεις που επιχειρήθηκαν να κρατηθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πραγματοποιεί αυτή την ώρα με τις κυπριακές χρηματιστηριακές αρχές ο Ελλαδίτης νομικός Δημήτρης Τσιμπανούλης. Όπως η «Stockwatch» πληροφορείται, κύριο αντικείμενο των συζητήσεων και των επαφών του Δρ. Τσιμπανούλη είναι το νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τη δημιουργία και λειτουργία τριών χρηματιστηριακών αγορών: της Κύριας, της Παράλληλης και της Εναλλακτικής. Να σημειωθεί πως ήδη έχει ολοκληρωθεί η τεχνική επεξεργασία των κριτηρίων που τίθενται για τις κατηγορίες αυτές και πλέον, αναμένεται η νομοθετική ρύθμιση τους.

Ο στόχος ο οποίος είχε θέσει το Χρηματιστήριο Αξιών είναι να λειτουργήσουν και οι τρεις αγορές εντός του τρέχοντος έτους, εξ’ ου και οι μαραθώνιες επαφές που πραγματοποιούνται με τον κ. Τσιμπανούλη.

Στην Κύρια Αγορά θα εισέλθουν εταιρείες που πληρούν ψηλά κριτήρια (π.χ. εμπορευσιμότητας, κεφαλαιουχικής επάρκειας κ.α.). Η Παράλληλη θα αποτελέσει ουσιαστικά αναβάθμιση της υφιστάμενης αγοράς μετά και την αποχώρηση των «blue chips», ενώ στην υπό σύσταση Εναλλακτική Αγορά θα εισέλθουν οι εταιρείες εκείνες που πληρούν σαφώς «λιγότερα κριτήρια». Υπενθυμίζεται ότι πέραν των αγορών αυτών, ανάμεσα στους στόχους του ΧΑΚ είναι και η δημιουργία της Ειδικής Κατηγορίας για εταιρείες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα κριτήρια που θέτει ο οργανισμός και οι οποίες αν δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν θα αντιμετωπίζουν το φάσμα της διαγραφής τους από το ταμπλό.

Του Γιώργου Αγαπίου