You are here

27 Γραφεία υπέβαλαν αίτηση για ΚEΠΕΥ

26/11/2002 18:17
Με την κατάθεση 27 αιτήσεων έληξε σήμερα η υποβολή αιτήσεων από μέρους των χρηματιστηριακών γραφείων για απόκτηση άδειας λειτουργίας ως Κυπριακές Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚEΠΕΥ). Σύμφωνα με πληροφορίες της Stockwatch όλα τα χρηματιστηριακά γραφεία υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις πλην της Εθνικής Χρηματιστηριακής της Unigrowth. Η χρηματιστηριακή εταιρεία Bench Mark υπέβαλε αίτηση με το όνομα Global Capital Securities & Financial Services Ltd.

Δυο όμιλοι εταιρειών η Λαϊκή Τράπεζα και η ΗΡΑ διαχώρισαν τις επενδυτικές υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι θυγατρικές τους (διαχείριση κεφαλαίων, χρηματιστηριακές συναλλαγές και κ.λ.π) υποβάλλοντας δύο και τρεις αιτήσεις για τις εργασίες που θα ασκούν.

Όσον αφορά την Εθνική Χρηματιστηριακή η εταιρεία δήλωσε ότι θα προσφέρει επενδυτικές υπηρεσίες ως Όμιλος Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τις ΚΕΠΕΥ σημειώνεται ότι οι τράπεζες θα υπάγονται υπό τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας και δεν χρειάζεται να αποκτήσουν άδεια για να λειτουργούν ως ΚΕΠΕΥ.

Σε δυο περίπου μήνες αναμένετε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα έχουν παραχωρηθεί και οι άδειες λειτουργίας.

Του Κυριάκου Κυριακίδη