You are here

Α. Κλεάνθους: Θετικά μηνύματα από εισηγμένες

19/08/2003 17:36
Τα θετικά μηνύματα που στέλνουν κάποιες εταιρείες με τα βελτιωμένα τους αποτελέσματα ίσως να δείχνουν μια ανάκαμψη στην οικονομική δραστηριότητα που ευνοεί την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, είπε τη Τρίτη στη StockWatch ο Πρόεδρος του ΧΑΚ, Άκης Κλεάνθους, σχολιάζοντας το ενισχυμένο ενδιαφέρον και τις απανωτές ανόδους των τελευταίων ημερών.

«Οι διεθνείς αγορές παρουσιάζουν άνοδο εδώ και αρκετούς μήνες» και αυτό είναι εξίσου ενθαρρυντικό, πρόσθεσε ο κ. Κλεάνθους ενώ αναφέρθηκε και στο arbitrage που δημιουργείται μεταξύ της τιμής διαπραγμάτευσης της BOC στο ΧΑΑ και στο ΧΑΚ που ενισχύει το ενδιαφέρον για τη μετοχή.

Δουλειά του Χρηματιστηρίου, επισήμανε ο Πρόεδρος του ΧΑΚ, είναι να αναδιαμορφώσουμε την υφιστάμενη αγορά με τρόπο που ο επενδυτής να έχει αρκετές επενδυτικές επιλογές και επενδυτικά εφόδια. Ευχόμαστε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτές τις επιλογές και σίγουρα ο συνδυασμός των εγχώριων και των εξωγενών συγκυριών θα συμβάλει στην ανάκαμψη του χρηματιστηριακού θεσμού, κατέληξε.

Ο Πρόεδρος του ΧΑΚ είχε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών Άκη Κλεάνθους στην οποία επιχειρήθηκε η καταγραφή των αναγκών του χρηματιστηρίου με βάση το νέο στρατηγικό σχεδιασμό και ο καθορισμός του ρόλου του ειδικού εμπειρογνώμονα Δρα Δημήτρη Τσιμπανούλη.