You are here

ΣΥΧΑΚ: Εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΧΑΚ εκτός ...

13/05/2003 11:24
Εναντίον της ιδιωτικοποίησης του χρηματιστηρίου τάσσεται η Συντεχνία των Υπαλλήλων του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, εκτός και αν πεισθεί περί του αντιθέτου, ενώ στο όλο θέμα παρεμβαίνει δυναμικά και ο ΟΗΟ-ΣΕΚ. Αυτό δήλωσε στη Stockwatch ο πρόεδρος της ΣΥΧΑΚ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, εκφράζοντας την ανησυχία της συντεχνίας και των μελών της για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί συζήτησης στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση του ΧΑΚ.

«Είμαστε εναντίον της ιδιωτικοποίησης, εκτός και αν οι εμπλεκόμενοι φορείς (Κυβέρνηση – Βουλή – αρχές Χρηματιστηρίου) μας ενημερώσουν και μας αποδείξουν με συγκεκριμένα στοιχεία ότι είναι αναγκαία η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του χρηματιστηρίου». Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε μάλιστα στη SW ότι η συντεχνία απέστειλε σήμερα επιστολή στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με την οποία ζητά όπως παραστεί στη συνεδρία της 19ης Μαΐου κατά την συζήτηση του Blue Print, στο οποίο γίνεται ειδική αναφορά στην ιδιωτικοποίηση.

Όπως μάλιστα πληροφορούμαστε επιστολή εστάλη σήμερα από την ΟΗΟ-ΣΕΚ (μέλος της οποίας είναι ο ΣΥΧΑΚ) προς το υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητείται ενημέρωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το Blue Print.

Εν τω μεταξύ με τη χαρακτηριστική φράση «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση» ο πρόεδρος της ΣΥΧΑΚ απάντησε στο ερώτημα για τις νεότερες εξελίξεις εν σχέσει με την έρευνα του υπουργείου Οικονομικών – Τμήματος Προσωπικού και Δημοσίας Διοίκησης – για τις ανάγκες σε προσωπικό και ειδικότερα για το μέλλον των 65 εκτάκτων.

«Ούτε τους είδαμε, ούτε τους ακούσαμε», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, από την ημέρα που όλο το προσωπικό του χρηματιστηρίου συμπλήρωσε το ειδικό έντυπο που μας εστάλη από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ εν σχέσει με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της εργασίας.

Του Κυριάκου Κυριακίδη