You are here

Στήριξη €1,3 εκ. φοιτητών από φορέα

12/07/2017 17:28
Την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016, ο ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης ήταν ο πρώτος που δεχόταν αιτήσεις από φοιτητές και ενίσχυσε οικονομικά 355 διαφορετικές περιπτώσεις, με συνολικό ποσό άγγιζε τις €550.000 χιλ., δήλωσε η Πρόεδρος του Φορέα, Άντρη Αναστασιάδη παρουσιάζοντας σήμερα το έργο του κατά την προηγούμενη χρονιά.

Σε διάσκεψη Τύπου στο προεδρικό, η Πρώτη Κυρία είπε ότι για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 βοηθήθηκαν 500 φοιτητές και το ποσό αυτό έχει φτάσει στις €734.740.
Συνολικά από την έναρξη λειτουργίας του ο Φορέας έχει διαθέσει συνολικά €1.300.000 εκ., πρόσθεσε.

Η κ. Αναστασιάδη ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στη δημιουργία και οικονομική στήριξη και ενίσχυση του Φορέα από την αρχή έως σήμερα, από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και σημαίνοντα στελέχη της παροικίας σε ΗΠΑ και Βρετανία μέχρι και ξένους που μένουν στην Κύπρο και βοηθούν το έργο αυτό. Επίσης όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Κύπρο που βοηθούν τον Φορέα και τους φοιτητές.

Υπογράμμισε επίσης ότι η οικονομική βοήθεια παρέχεται μέσω στοχευμένης πληρωμής προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για τα δίδακτρα, και στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων σπιτιών για το ενοίκιο, και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις στον ίδιο τον φοιτητή ή την οικογένεια του, σύμφωνα πάντα με το πλαίσιο κριτηρίων που έχει τεθεί.

Ο κάθε αιτητής, διευκρίνισε, μπορεί να αποταθεί για οικονομική χορηγία μόνο μέσω της ιστοσελίδας του Φορέα, με ηλεκτρονική αίτηση, η οποία αν δεν συμπληρωθεί σωστά δεν μπορεί να κατατεθεί.

Στόχος του Φορέα, είπε, είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προσπάθεια μας για βοήθεια των φοιτητών μας.

«Οι οικονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί και οι προοπτικές μας είναι περισσότερο αισιόδοξες. Πάντοτε όμως μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για τους νέους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσκολίες που δεν μπορούν να υπερβούν από μόνοι τους. Μπορούμε και πρέπει να τους βοηθήσουμε μέσω του έργου του Φορέα. Έχουμε χρέος και υποχρέωση να τους στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε ούτως ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται αλλά και μεγαλύτερη πίστη στις δυνάμεις τους για να προχωρήσουν μπροστά και να επιτύχουν μια καλύτερη ζωή».

Οι νέοι μας, ανέφερε η κ. Αναστασιάδη, αξίζουν αυτή τη στήριξη και ο Φορέας - χωρίς την οποιαδήποτε προβολή και μακριά από τις όποιες εξυπηρετήσεις συμφερόντων, με διαφάνεια, αξιοκρατία και ορθολογισμό - συμβάλλει σημαντικά σε όσα οφείλουμε σαν πολιτεία και κοινωνία να πράξουμε για τη νέα γενιά.