You are here

Παρέμβαση του Προέδρου Κληρίδη για το ΧΑΚ ζητούν Συλλούρης και Προδρόμου

08/04/2001 19:00
Δύο βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Δημήτρης Συλλούρης και ο Πρόδρομος Προδρόμου ζητούν παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη για να αντιμετωπισθούν σε μεσοπρόθεσμο στάδιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου αλλά και χιλιάδες επενδυτές, των οποίων τα χαρτοφυλάκια έχουν απωλέσει σημαντικά ποσά. Ο Δημήτρης Συλλούρης, που μιλούσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Χρηματιστήριο Live, παρατήρησε ότι εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα χρειάζεται η καταλυτική παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας. Πρέπει να προλάβουμε το κακό που έγινε και γίνεται στο χρηματιστήριο με τη συνεχή πτώση του γενικού δείκτη.

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΧΑΚ, θα έχει κοινωνικές προεκτάσεις και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην οικονομία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σημαντική όμως είναι και η επισήμανση του κ. Συλλούρη, για παρέμβαση και του γενικού εισαγγελέα Αλέκου Μαρκίδη στο μέγα κεφάλαιο του χρηματιστηρίου. Ο κ. Μαρκίδης, θα πρέπει να σκύψει επί των προβλημάτων που μαστίζουν το χρηματιστήριο εξαιτίας του γεγονότος ότι μερικοί έχουν "ληστέψει", κατά την έκφραση του, εκατομμύρια λίρες κατά τα έτη 1999 και 2000 να προβεί σε έρευνα, εάν και εφόσον το αξιώσουν και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Εξάλλου, ο βουλευτής Πρόδρομος Προδρόμου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου και ερωτηθείς πώς σχολιάζει την άποψη του συνάδελφου του Δημήτρη Συλλούρη για παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας στα χρηματιστηριακά δρώμενα, συμφώνησε ότι τυχόν παρέμβαση του προέδρου Κληρίδη θα καταδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τη μεγαλύτερη ευαισθησία ένα κορυφαίο πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες νοικοκυριά και κατ' επέκταση την ίδια την οικονομία του τόπου, η οποία τα τελευταία έτη είχε βρει τα πόδια της, βάσει της νοικοκυρεμένης, όπως είπε, οικονομικής πολιτικής, που χάραξε το υπουργείο οικονομικών.