You are here

Το Προεδρικό εμπιστεύεται τον Τάκη Κληρίδη - Αναμένονται σύντομα αποφάσεις για το ΧΑΚ

07/04/2001 19:01
Tο προεδρικό δίνει πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη και ειδικότερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Κληρίδης με τον υπουργό οικονομικών οι δύο άνδρες συζήτησαν στο περιθώριο και το μέγα οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επενδυτές εξαιτίας της δραματικής πτώσης του γενικού δείκτη τιμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε εν λευκώ στον Υπουργό του να χειρισθεί το όλο θέμα, να εξαντλήσει τις άτυπες διαβουλεύσεις του με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη του Χρηματιστηρίου Αξιών για εξεύρεση τρόπων στήριξης του θεσμού, ενώ την ίδια ώρα ο Πρόεδρος τόνισε στον Τάκη Κληρίδη ότι το έργο ενός υπουργού δεν κρίνεται και ούτε πρέπει να κρίνεται από ένα μόνο κλάδο των αρμοδιοτήτων του, αλλά από όλο το φάσμα των όρων εντολών του που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο ενός Υπουργού.

Και ο πρόεδρος Κληρίδης επεσήμανε ότι τα μεγέθη της οικονομίας, οι δείκτες της οικονομίας και οι προοπτικές της ενόψει της πλήρους ένταξης μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι όλα στο σωστό δρόμο και αποτελούν την καλύτερη και πιο σημαντική επένδυση του κυπριακού ελληνισμού.

Συναφείς πληροφορίες μας αναφέρουν ακόμη ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναμένει από τον υπουργό οικονομικών μετά της εορτές του Πάσχα πλήρη ενημέρωση από τις διαβουλεύσεις που θα έχει ο αρμόδιος υπουργός με τους φορές του ΧΑΚ, για να αποφασισθούν τα περαιτέρω βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την στήριξη του Χρηματιστηρίου.