You are here

Στην τελική ευθεία τα νομοσχέδια για τις ΕΠΕΥ

31/07/2001 17:26
Τα νομοθετήματα που αφορούν τις Επιχειρήσεις Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΕΠΕΥ) και βρίσκονται ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, θα είναι έτοιμα να κατατεθούν στη Βουλή πολύ πριν την έναρξη των εργασιών της τον Οκτώβριο, αφού εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης.

Μετά το πέρας συνάντησής του με τον Ελλαδίτη εμπειρογνώμονα Δημήτρη Τσιμπανούλη ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι συζητήθηκε και ο προγραμματισμός αναφορικά με την υλοποίηση των εισηγήσεων που περιλαμβάνονται στη μελέτη για το ΧΑΚ, που ο κ. Τσιμπανούλης ετοίμασε και παρέδωσε στο Υπουργείο Οικονομικών προ τριμήνου.

Ο κ. Κληρίδης επεσήμανε ότι για αυτές τις εισηγήσεις υπάρχει συναίνεση από την Βουλή, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και το Χρηματιστήριο, τους χρηματιστές αλλά και τους επενδυτές. «Το μόνο που απομένει είναι η νομοτεχνική μελέτη, σημείωσε ο Υπουργός».

Κληθείς να σχολιάσει τις εισηγήσεις για τις ΕΠΕΥ και τα στοιχεία που εμπεριέχουν ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι μερικά από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις εισηγήσεις, είναι οι προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας αυτών των εταιρειών όπως αυτές θα καθοριστούν από την Επιτροπή Κεφλαιαγοράς, τη θεσμοθέτηση του πλαισίου για την ευθύνη των αναδόχων, τις υποχρεώσεις των εισηγμένων εταιρειών τόσο στο στάδιο της εισαγωγής των μετοχών τους στο χρηματιστήριο όσο και τις υποχρεώσεις συμπεριφοράς τόσο των ίδιων των εταιρειών όσο και των κύριων μετόχων τους καθ’όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσής τους.