You are here

Τα λένε το μεσημέρι Τ. Κληρίδης - Μ. Κυπριανού για το ΧΑΚ - Θα συζητήσουν και τα επενδυτικά χρέη - Τι λέει στη Stockwatch ο Υπουργός Οικονομικών

17/04/2001 18:36
Με μεγάλη ατζέντα υπό μάλης θα εισέλθει το μεσημέρι στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της βουλής Μάρκος Κυπριανού, στο πλαίσιο συνάντησης που θα έχουν με κύριο αντικείμενο το χρηματιστήριο σε συνάρτηση με τα διάφορα νομοθετήματα και τις προτάσεις νόμου βουλευτών που εκκρεμούν ενώπιον του Σώματος.

Ειδικότερα στο επίκεντρο των θεμάτων που θα εγείρει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών θα είναι η πρόταση νόμου του βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρίστου Ρότσα για τα χρέη επενδυτών οι οποίοι συνήψαν δάνεια για σκοπούς επένδυσης στο χρηματιστήριο στο χρονικό διάστημα 1999 και 2000 και υπέστησαν αποδεδειγμένα μεγάλες ζημιές.

Ο υπουργός οικονομικών Τάκης Κληρίδης που κλήθηκε από τη STOCKWATCH να σχολιάσει την πρόταση Ρότσα, είπε ότι το όλο θέμα έχει συνταγματικές και τεχνικές δυσκολίες για να εφαρμοσθεί και φαίνεται ,όπως είπε, να είναι παρακινδυνευμένη μία τέτοια ενέργεια. Όπως πληροφορούμαστε η κυβέρνηση από μόνη της προτίθεται να δει το όλο θέμα μέσα από άλλες διαδικασίες και το υπουργείο οικονομικών κατευθύνεται να δώσει κάποιες λύσεις μέσω της φορολογικής μεταρρύθμισης, υιοθετώντας σχέδιο φοροαπαλλαγής για χρονικό διάστημα 3 μέχρι και 5 ετών για όσους έχουν χάσει μεγάλα ποσά στο ΧΑΚ. Συναφείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στη συνάντηση Τάκη Κληρίδη και Μάρκου Κυπριανού θα τεθούν στο τραπέζι το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών εξέτασης των καταγγελιών από τη διερευνητική επιτροπή καθώς και η έκθεση Τσιμπανούλη και πως αυτή εφαρμόζεται μετά την ολοκλήρωση της.