You are here

Τετ-α-τετ συνάντηση Αυξεντίου-ΧΑΚ για το επίμαχο θέμα των ναυτιλιακών

20/06/2001 19:49
Καθοριστική για το μέλλον των ναυτιλιακών εταιριών θα είναι η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντη Αυξεντίου και του συμβουλίου του Xρηματιστηρίου Aξιών Κύπρου. Η συνάντηση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας.

Το όλο θέμα όπως πληροφορούμαστε απασχόλησε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου του ΧΑΚ που έγινε χθες το απόγευμα. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι η Κεντρική Τράπεζα διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά στην εισαγωγή των ναυτιλιακών εταιριών στο ΧΑΚ, παρά τους νέους κανονισμούς που προτίθενται να υιοθετήσουν οι Αρχές του Χρηματιστηρίου για να ενισχύσουν το κεφάλαιο προστασίας του επενδυτικού κοινού και του θεσμού εν γένει.

Οι Αρχές του ΧΑΚ, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Οικονομικών διατηρούν πιο ευέλικτη προσέγγιση επί του όλου θέματος, μετά την ετοιμασία ειδικών κανονισμών που θα διέπουν την εισαγωγή των ποντοπόρων εταιριών στο Χρηματιστήριο της Κύπρου.