You are here

Αρχές 2018 η ανάπτυξη Τροόδους

08/09/2017 14:10
Η πρώτη φάση του έργου στο Τροόδους, η οποία στοχεύει να καταστεί πυλώνας ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή Γιώργου Περδίκη ανέφερε πως η πρώτη φάση αξιοποίησης της πρώτης συστάδας περιουσιακών στοιχείων του έργου, η οποία εκτιμάται πως θα περιλάβει και κυβερνητικές κατοικίες στην περιοχή Τροόδους, θα ολοκληρωθεί το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρινίζει ότι το έργο περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό κρατικών περιουσιακών στοιχείων όπως οι κυβερνητικές κατοικίες Τροόδους, οι οποίες προσφέρονται για διακοπές μόνο σε δημοσίους υπαλλήλους.

Σημείωσε ότι οι εν λόγω κρατικές κατοικίες δεν θα αξιοποιηθούν αυτόνομα.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, οι εν εξελίξει ενέργειες που γίνονται από τη μονάδα αποκρατικοποιήσεων και τους εξωτερικούς συμβούλους αφορούν το έργο στην ολότητα του, γεγονός που καθιστά την όλη διαδικασία χρονοβόρα, αφενός λόγω του μεγάλου αριθμού των περιουσιακών στοιχείων και αφετέρου γιατί είναι αναγκαία η εμπλοκή αριθμού κρατικών ώστε να ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη.

Αναφορικά με το στάδιο της εν λόγω διαδικασίας, επισημαίνει ότι η σχετική μελέτη έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και αναμένεται όπως η πρώτη φάση αξιοποίησης της πρώτης συστάδας περιουσιακών στοιχείων του έργου, θα ολοκληρωθεί το αργότερο το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Διευκρινίζεται πως η εκτέλεση του έργου συνεχίστηκε κανονικά μετά την παραίτηση του εφόρου αποκρατικοποιήσεων τον Φεβρουάριο 2017 και μέχρι σήμερα δεν προέκυψαν προβλήματα ή καθυστερήσεις λόγω αυτής.