You are here

Αλλαγή στο Νόμο περί συγχωνεύσεων-εξαγορών

17/10/2001 08:26
Το υπουργείο οικονομικών θα επισπεύσει την ετοιμασία νομοσχεδίου προς στο υπουργικό συμβούλιο για αλλαγή της νομοθεσίας περί συγχωνεύσεων και εξαγορών δημοσίων εταιριών. Αυτό, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες μας, κατέστη αναγκαίο μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την πολύκροτη διαμάχη εξαγοράς της επενδυτικής εταιρίας ΚΥΚΝΟΣ.

Αρμόδια πηγή δήλωσε στην STOCKWATCH ότι η υφιστάμενη νομοθεσία περί συγχωνεύσεων και εξαγορών έχει κενά και δεν συνάδει με τον σύγχρονο πνεύμα που διακρίνει το θεσμό αυτό σε ώριμες χρηματιστηριακές αγορές.

Ήδη ο υπουργός οικονομικών σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς του ΧΑΚ ετοιμάζουν σχετικές εισηγήσεις, ούτως ώστε το νομοσχέδιο να προωθηθεί στη βουλή όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς το πακέτο της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή πριν το τέλος Οκτωβρίου θα περιλαμβάνει κίνητρα και για εταιρίες που θα ήθελαν να συγχωνευθούν με στόχο την επιβίωση και ενδυνάμωση τους μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται ειδικότερα τώρα μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν.