You are here

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Τσιμπανούλη στην "SW"

13/02/2002 10:16
«Μπήκε το νερό στ’αυλάκι» εκτιμούν Μ. Κληρίδης και Ν. Μεταξάς

Απόλυτα ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψης Τσιμπανούλη στη Κύπρο, εμφανίζονται το Συμβούλιο του ΧΑΚ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Παράλληλα, την βαθιά του ικανοποίηση από τις επαφές που είχε στη Λευκωσία εκφράζει με αποκλειστικές δηλώσεις στην STOCKWATCH και ο Ελλαδίτης εμπειρογνώμονας, επισημαίνοντας το εξαιρετικό κλίμα και την άριστη συνεργασία που είχε με το Συμβούλιο, την ΕΚ, το υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Εισαγγελία.

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τις επαφές που είχα»,ανέφερε στην «SW» ο κ. Τσιμπανούλης, προσθέτοντας ότι σε αυτές συζητήθηκαν διεξοδικά και «τέθηκαν επί τάπητος, οι κατευθυντήριες γραμμές, οι δυνατότητες και το πλαίσιο των βάσεων για την παραπέρα εργασία, με την καταγραφή όλων των θεμάτων, τις προτεραιότητες, αλλά και τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις, εκεί και όπου χρειάζεται να ληφθούν».

Χαρακτήρισε άριστο το κλίμα συνεννόησης στην μακρά επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην «εξαιρετική συνεργασία» με την Γενική Εισαγγελία για τα νομοτεχνικής φύσεως θέματα, «ώστε τα νομοσχέδια να έχουν την απαιτούμενη νομική αρτιότητα και νομοθετική πληρότητα».

Η επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς, κατέληξε μιλώντας στη «SW» ο ελλαδίτης εμπειρογνώμονας, θα είναι συνεχής και όταν κρίνεται αναγκαίο «θα υπάρχει και ανταλλαγή κειμένων».

Με την χαρακτηριστική φράση «μπήκε το νερό στ’αυλάκι», ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Μάριος Κληρίδης περιέγραψε στην «SW» τη σημασία των επαφών του Δημήτρη Τσιμπανούλη και την δρομολόγηση της νομικής επεξεργασίας για τις συγχωνεύσεις και εξαγορές, της εταιρικής διακυβέρνησης, της κύριας αγοράς και της εγγραφής αμοιβαίων κεφαλαίων. Ειδικά, για το τελευταίο, όπως μας δήλωσε ο Διευθυντής του ΧΑΚ Νώντας Μεταξάς, έχει συμφωνηθεί, όπως σταλεί στη βουλή, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, πρόνοια για την εισαγωγή μεριδίων των αμοιβαίων κεφαλαίων, όχι όμως και την διαπραγμάτευση τους στο «πάτωμα».

Ο κ. Μάριος Κληρίδης ανέφερε ότι το φλέγον θέμα που απασχολούσε έντονα την ΕΚ – το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων με το Συμβούλιο ενόψει της εισαγωγής του θεσμού των ΕΠΕΥ – συμφωνήθηκε και επιλύθηκε με τον πλέον ικανοποιητικό τρόπο για όλες τις πλευρές. Επιπλέον, ο κ. Κληρίδης χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι με την επίσκεψη Τσιμπανούλη «τέθηκαν οι βάσεις κατά σαφέστατο τρόπο, της παραπέρα οργάνωσης, πρακτικής και μεθοδολογίας», και ένα χρονοδιάγραμμα για τον τελικό σχεδιασμό του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού (Blue print) για την μορφή και την δομική οργάνωση της κυπριακής κεφαλαιαγοράς.