You are here

Εμμένει στις επιφυλάξεις της η Κεντρική για τις ναυτιλιακές

22/06/2001 16:03
Κρίσιμη είναι η σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα για το επίμαχο θέμα των ναυτιλιακών εταιριών. Την Παρασκευή 29 Ιουνίου ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου θα τα πει τετ α τετ με το συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών για το πολύκροτο θέμα της εισαγωγής των ναυτιλιακών εταιριών στον ΧΑΚ.

Ο διοικητής της Κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα υπεραμυνθεί των θέσεων του, καθώς όπως ο ίδιος λέει το εγχείρημα να εισαχθούν ναυτιλιακές εταιρίες στο ΧΑΚ εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για το θεσμό και εν γένει για την οικονομία του τόπου. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας εξήγησε ότι η κυπριακή κεφαλαιαγοράς έχει εξασθενίσει από την ακατάσχετη άντληση κεφαλαίου για την εισαγωγή δημοσίων εταιριών στο ΧΑΚ.

Παράλληλα όμως επεσήμανε ότι η είσοδος στο ΧΑΚ ξένων εταιρειών θα διευρύνει ανησυχητικά τα προβλήματα του Χρηματιστηρίου. Πάντως ο κ. Αυξεντίου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να εξευρεθεί η χρυσή τομή επί του όλου θέματος δεδομένου ότι θα διασφαλίζονται απόλυτα τα συμφέροντα του κύπριου φορολογούμενου και του χρηματιστηριακού θεσμού.