You are here

Ικανοποιημένοι οι Κύπριοι Εφοπλιστές από την απόφαση για τις ναυτιλιακές

07/07/2001 10:52
Την ικανοποίησή του αναφορικά με τις εξελίξεις για την εισδοχή των ναυτιλιακών εταιρειών στο ΧΑΚ, εξέφρασε με δηλώσεις του στη Stockwatch, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Εφοπλιστών κ.Νίκος Δ.Χριστοδουλίδης.

O κ. Χριστοδουλίδης εκτίμησε ότι η εισαγωγή των ναυτιλιακών εταιρειών στο κυπριακό χρηματιστήριο θα αποβεί προς όφελος του επενδυτή αφού θα έχει την ευκαιρία για διασπορά του κεφαλαίου του σε ένα «πολύ κερδοφόρο τομέα», ενώ σημείωσε, ότι «θα είναι προς όφελος τόσο της κυπριακής οικονομίας όσο και την ανάπτυξη της ναυτιλίας μας».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Εφοπλιστών, επεσήμανε επίσης ότι θεωρεί πολύ σημαντική την επένδυση ξένων επενδυτών στις ναυτιλιακές εταιρείες που θα εισαχθούν στο ΧΑΚ αφού θα προκύψει εισροή ξένου συναλλάγματος στην οικονομία μας.

Τέλος ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ανακούφισή του, που οι πολύμηνες διαβουλεύσεις κατέληξαν σε αυτό το σημείο, ενώ τόνισε ότι πάντα ο μεθοδικός τρόπος με τον οποίο προχωρούσε ο διάλογος επέφερε τελικά θετικό αποτέλεσμα.

Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει, αρχικά δια μέσου της Stockwatch, τον Υπουργό Οικονομικών για τη θετική μεσολαβητική του θέση αλλά και τις Αρχές του ΧΑΚ για την υποστήριξη, το διάλογο και τις σύγχρονες απόψεις με τις οποίες είδαν την εισδοχή των ναυτιλιακών εταιρειών στο χρηματιστήριο.