You are here

Νομοθετική ρύθμιση για Κύρια – Παράλληλη αγορά

12/08/2003 15:10
Στην επιλογή της νομοθετικής ρύθμισης προχωρά το Συμβούλιο του ΧΑΚ, για την υλοποίηση των αναπτυξιακών του στόχων, εν σχέση με τη λειτουργία των τριών νέων αγορών – Κύριας, Παράλληλης, Τρίτης – και την κατοχύρωση των σχετικών κανονιστικών διατάξεων που θα διέπουν τη λειτουργία τους.

Αυτό δήλωσε στη Stockwatch, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΧΑΚ Άκης Κλεάνθους, σημειώνοντας ότι παρά την ευχέρεια και τη δυνατότητα να θέτει επιπλέον προϋποθέσεις σε σειρά χρηματιστηριακών θεμάτων που δόθηκαν στο Συμβούλιο του ημικρατικού οργανισμού από προσφάτως ψηφισθείσα νομοθεσία, εντούτοις κατέληξε στην απόφαση ότι ενδείκνυται νομοθετική κατοχύρωση για τη λειτουργία των τριών νέων αγορών.

Ο κ. Κλεάνθους θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών Αντρέα Πατσαλίδη, κατά την οποία, όπως εξήγησε στη «SW», θα συζητηθεί το θέμα της αποσαφήνισης και του διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ Συμβουλίου και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στα πλαίσια του Blue Print, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού έργου του Χρηματιστηρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κλεάνθους διευκρίνισε πως ο ΥΠΟΙΚ είναι πλήρως ενημερωμένος για τους στόχους της συνάντησης και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό του ημικρατικού οργανισμού. Αναφορικά με την «ημερήσια διάταξη» της συνάντησης ανέφερε ότι θα συζητηθούν κατά κύριο λόγο, οι Κανονιστικές διατάξεις για τη λειτουργία των τριών νέων αγορών, καθώς επίσης και άλλα θέματα μεταξύ των οποίων, η προσαρμογή του νόμου με τα ισχύοντα στις ευρωπαϊκές οδηγίες αναφορικά με την πρόσκληση προς το κοινό, η παράλληλη εισαγωγή εταιρειών σε ΧΑΑ – ΧΑΚ και το κεφάλαιο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Του Κυριάκου Κυριακίδη