You are here

Αγανάκτηση για ψηφιακό σίριαλ Cyta

19/03/2010 15:35
Στήριγμα στη Cyta για τη διεκδίκηση της εμπορικής πλατφόρμας για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, δίνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ) κακίζοντας τη στάση της βουλής.

Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «παρακολουθεί με λύπη αλλά και με αγανάκτηση τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη βουλή και ήδη συζητείται, για αφαίρεση του νόμιμου δικαιώματος της Cyta για διεκδίκηση της εμπορικής πλατφόρμας για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση».

«Το γεγονός αυτό επισυμβαίνει εν μέσω της διαδικασίας, η οποία έχει εγκριθεί και καθοριστεί από τις αρμόδιες αρχές, το υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, και το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ)», αναφέρει προσθέτοντας ότι «ως ανεξάρτητη αρχή, το ΓΕΡΗΕΤ αποφάσισε ότι η Cyta έχει το δικαίωμα διεκδίκησης της πλατφόρμας, γεγονός που επικυρώνεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Πού βαδίζουμε λοιπόν και τί επιδιώκει η βουλή με την παρέμβαση της;», διερωτάται η ΠΟΑΣ, η οποία ερωτά και τη βουλή «πώς μπορεί να επεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο στο έργο μιας ανεξάρτητης αρχής και να επιβάλλει με νομοθετήματα αποκλεισμούς σε έναν ιστορικό ημικρατικό οργανισμό, του οποίου το όνομα συνδέθηκε με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου;»

Η ΠΟΑΣ αναφέρει ότι «η ενέργεια αυτή έναντι της Cyta είναι απαράδεκτη και καθαρή υπόσκαψη στο έργο και τη βιωσιμότητα του οργανισμού», την ίδια στιγμή που αναγνωρίζεται «η συνεισφορά και αξιοπιστία της Cyta από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ένας από τους πλέον αποδοτικούς παροχείς ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Ευρώπη».

«Διερωτόμαστε ποίος είναι ο ρόλος, τα καθήκοντα και οι εξουσίες των ανεξάρτητων αρχών που, όταν δεν αρέσουν σε κάποιους οι αποφάσεις τους, προσπαθούν να τις αλλάξουν με νομοθετήματα», σημειώνει.

«Μήπως διακυβεύονται ύψιστα οικονομικά συμφέροντα; Εφόσον η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει πρόβλημα, ποίος άλλος ή ποίοι άλλοι έχουν πρόβλημα;» καταλήγει η ΠΟΑΣ.