You are here

Αλλαγές στην αποστολή ταχυδρομείου στο εξωτερικό από 1η Ιανουαρίου

04/01/2021 10:30

Το Κυπριακά Ταχυδρομεία σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι από την 1η Ιανουαρίου θα υπάρξουν αλλαγές, με βάση διεθνείς συμβάσεις, στην αποστολή ταχυδρομείου προς το εξωτερικό.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, από την 1η Ιανουαρίου, καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική ετοιμασία του δελτίου αποστολής και διαβίβασης δεδομένων αποστολής (τελωνειακή δήλωση) από τον ίδιο τον αποστολέα ενώ η υποχρέωση αυτή αφορά όλα τα αντικείμενα που περιέχουν εμπορεύματα προς χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις Υπηρεσίες EPG, EMS Datapost και Δεμάτων, ανεξαρτήτως προορισμού και περιεχομένου.
 
Προστίθεται ακόμα ότι, για να γίνει δυνατή η ετοιμασία του ηλεκτρονικού Δελτίου Αποστολής και η διαβίβαση της ηλεκτρονικής τελωνειακής δήλωσης, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία έχουν ετοιμάσει την εφαρμογή Shipping Tool, η οποία είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα https://www.cypruspost.post/el/shipping-tool, όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες.
 
Πριν την κατάθεση οποιουδήποτε αντικειμένου που εμπίπτει στις πιο πάνω κατηγορίες, θα πρέπει να ετοιμάζεται εκ των προτέρων από τους αποστολείς το Δελτίο Αποστολής/Τελωνειακή Δήλωση μέσω της εφαρμογής Shipping Tool, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρατίθενται στη σχετική σελίδα.
 
Τα Ταχυδρομεία Κύπρου απευθύνουν έκκληση στον κόσμο όπως ετοιμάζει «τα Δελτία Αποστολής από το σπίτι ή το γραφείο σας, πριν τη μετάβασή σας σε Ταχυδρομικό Γραφείο. Δεν χρειάζεται να εκτυπώνετε κάτι εκ των προτέρων, παρά μόνο να σημειώνετε τον αριθμό αναφοράς που θα σας δίνει η εφαρμογή Shipping Tool, πάνω στο αντικείμενο». Σημειώνεται τέλος ότι οι Ταχυδρομικοί Λειτουργοί στα Ταχυδρομικά Γραφεία απαγορεύεται να συμπληρώνουν οποιοδήποτε Δελτίο Αποστολής εκ μέρους πελατών.