You are here

Αλλάζει η μερισματική πολιτική σε ΑΗΚ - Cyta

10/11/2011 18:52
Με τη συναίνεση και του ΑΚΕΛ , η βουλή διαφοροποίησε τη μερισματική πολιτική της κυβέρνησης έναντι των δύο μεγάλων ημικρατικών οργανισμών ΑΗΚ και Cyta.

H Ολομέλεια του Σώματος που συνήλθε το απόγευμα ψήφισε ομόφωνα τις δύο προτάσεις νόμου που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και με τις οποίες διαφοροποιείται στην ουσία η μερισματική πολιτική της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, η ΑΗΚ δεν θα υποχρεούται να καταθέτει στο Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας οποιοδήποτε ποσό υπό μορφή μερίσματος, κυρίως εξαιτίας των οικονομικών ζημιών που υπέστη η Αρχή από τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

Εξάλλου μετά τη ψήφιση της πρότασης νόμου για τη Cyta, το ποσό που θα καταθέτει ο Οργανισμός στο Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας υπό μορφή μερίσματος, δεν θα υπερβαίνει το ήμισυ των πλεονασμάτων που είχε πραγματοποιήσει μετά τη φορολογία κατά το προηγούμενο έτος.

Πάντως θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες θα λαμβάνονται υπόψη διάφορες παράμετροι και προϋποθέσεις που αφορούν την κατάσταση ρευστότητας της Αρχής, τη διασφάλιση των μελλοντικών επενδύσεων και την αναπλήρωση του ελλείμματος στα ταμεία συντάξεων για σκοπούς προσδιορισμού του ποσού που θα καταβάλλεται.


Της Ελευθερίας Παϊζάνου