You are here

Cablenet: Ανεβαίνουν τα έσοδα και το μερίδιο αγοράς

31/03/2023 06:00

Στη διψήφια αύξηση που παρουσίασαν τα έσοδα της Cablenet το 2022 και την άνοδο στο μερίδιο αγοράς της εταιρείας, αναφέρεται ο CEO της εταιρείας, Γιάννος Μιχαηλίδης.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Μιχαηλίδης σημειώνει ότι η Cablenet συνέχισε την ανοδική της πορεία με μια αύξηση στα έσοδα της τάξεως του 19,4% από την προηγούμενη χρονιά. 

Τα έσοδα του 2022 έφτασαν τα €63,9 εκατ. σε σύγκριση με €53,5 εκατ. το 2021.

Η διψήφια αύξηση των εσόδων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην συνδρομητική βάση, η οποία σημείωσε αύξηση 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αύξηση στο μερίδιο αγοράς

Στις υπηρεσίες διαδικτύου, με βάση την πιο πρόσφατη έκθεση του ΓΕΡΗΕΤ (Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων), τον Ιούνιο του 2022 η Cablenet κατείχε 23,4% μερίδιο αγοράς. Στην κινητή τηλεφωνία με βάση την ίδια έκθεση του ΓΕΡΗΕΤ τον Ιούνιο 2022, η Cablenet ανήλθε στο 5% μερίδιο αγοράς συνολικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, η Cablenet που εισήλθε στην κινητή τηλεφωνία το 2017, ανέβασε το μερίδιό της στους συνδρομητές συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας το 2022, στο 7,8% από 4,7% το 2021. Στους χρήστες προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, το μερίδιο της αυξηθηκε στο 4,4% από 1% και το συνολικό της μερίδιο ανήλθε στο 6,7% από 3,5%.

«Αυτά τα μερίδια, στη νέα έκθεση έχουν σημαντική άνοδο μετά από τη συνεχή αύξηση που είχαμε στη συνδρομητική μας βάση. Εξίσου σημαντικό, είναι το μερίδιο των συνδρομητών συμβολαίου που μεταφέρθηκαν μέσω φορητότητας (από έναν πάροχο σε άλλον) στην Cablenet και αναλογεί στο 40% περίπου κατά τη διάρκεια του 2022 (μέσα σε ένα περιβάλλον με 4 παρόχους)», τονίζει.

Όπως σημειώνει, η επέκταση του σταθερού δικτύου της Cablenet σε νέες περιοχές της Κύπρου θα συνεχιστεί για να καλύψει τη ζήτηση τόσο από οικιακούς πελάτες, όσο και από επιχειρήσεις.

Παράλληλα, επισημαίνει, «με την κινητή τηλεφωνία να αποτελεί το πιο μεγάλο τμήμα σε μέγεθος αξίας στις τηλεπικοινωνίες στην Κύπρο, θα θέλαμε να δούμε την Cablenet να μεγαλώνει και να αποκτά ένα μερίδιο αγοράς που της αξίζει». 

«Σε αυτό το πλαίσιο, η Cablenet θα συνεχίσει και θα επιταχύνει περαιτέρω το επενδυτικό της πρόγραμμα σε όλους τους τομείς, με απώτερο στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού συνδρομητών», αναφέρει.

Τι έρχεται το 2023

Στη συνέντευξή του ο κ. Μιχαηλίδης, αναφέρεται και στην επίδραση των νέων τεχνολογιών στις εργασίες της εταιρείας και τον τομέα των τηλεπικοινωνιών γενικότερα. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, επισημαίνει, θα επιφέρει πολλές αλλαγές οι οποίες θα ανοίξουν νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και καινοτομία.

Αναφέρεται ακόμη στην είσοδο της Cablenet στην κινητή τηλεφωνία, επισημαίνοντας ότι ο εμπλουτισμός της προϊοντικής γκάμας θα συνεχιστεί με τη σταδιακή εισαγωγή του 5G, της υπηρεσίας eSIM, της αυξημένης δυνατότητας πρόσβασης μέσω της ιστοσελίδας και εφαρμογών σε δεδομένα πελάτη για νέες αγορές, καθώς και με αλλαγές σε υπηρεσίες.

Κάνει επίσης αναφορά στα πλάνα για εμπλουτισμό του παρεχόμενου τηλεοπτικού περιεχομένου, ενώ παρατηρεί ότι η εμπιστοσύνη αποτελεί βασικό κριτήριο για την επιλογή παρόχου από τους καταναλωτές.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Γεωργίας Χαννή