You are here

Cyta: Διαφάνεια στο ταμείο σύνταξης

10/04/2012 18:10
Η Διαχειριστική Επιτροπή του Σχεδίου Συντάξεων της Cyta απορρίπτει φημολογίες και ισχυρισμούς για αδιαφάνεια και διαβεβαιώνει πως ακολουθεί πιστά τους εσωτερικούς κανονισμούς και τη νομοθεσία.

Η Διαχειριστική Επιτροπή του Σχεδίου Συντάξεων της Cyta με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι ασκεί με πλήρη διαφάνεια τα καθήκοντά της στη βάση της χρηστής διοίκησης και της σωστής διακυβέρνησης, σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τα ταμεία επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών όπως επίσης και με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Σημειώνεται ότι στη διεκπεραίωση του έργου της η Διαχειριστική Επιτροπή υποστηρίζεται από εξωτερικούς συμβούλους, με τα κατάλληλα επαγγελματικά προσόντα και εμπειρίες. Προς τούτο έχουν προσληφθεί εξειδικευμένοι οίκοι για τη διαμόρφωση της επενδυτικής πολιτικής, για τη διεξαγωγή αναλογιστικών μελετών, για επενδύσεις σε ακίνητα όπως και αριθμός οίκων για τη διαχείριση τίτλων σε χρηματιστήρια.

«Όλες οι ενέργειες και οι αποφάσεις της Διαχειριστικής Επιτροπής γίνονται με διαφάνεια και οι οικονομικές καταστάσεις του Σχεδίου κοινοποιούνται μέσω του ενδοδικτύου στο οποίο έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη του Σχεδίου. Ως εκ τούτου, επιθυμούμε να διαβεβαιώσουμε τόσο το προσωπικό της Cyta, όσο και γενικότερα την κυπριακή κοινωνία, ότι οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για δήθεν αδιαφάνεια στις πράξεις του Ταμείου Συντάξεων, κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.