You are here

Cyta: Προτεραιότητα η κάλυψη θέσης CEΟ

07/09/2018 11:15

Ο στόχος για κάλυψη της θέσης ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Cyta αποτελεί προτεραιότητα ώστε ο οργανισμός να προχωρήσει απρόσκοπτα, με όλες τις δυνάμεις του, στην υλοποίηση των αναπτυξιακών και επιχειρησιακών του στόχων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην οποία γίνεται έκκληση για σοβαρότητα ώστε να αποφεύγονται φήμες.

Στην ανακοίνωση η Cyta σημειώνει ότι η πλήρωση της θέσης του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Οργανισμό και κάτι που επιβάλλεται από το λειτουργικό και επιχειρησιακό του οργανόγραμμα.

Επισημαίνεται ότι η θέση παραμένει σε εκκρεμότητα από το Μάρτιο 2015.

«Η διαδικασία επιλογής του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή καθορίζεται από τις αρχές της αντικειμενικότητας, της ισοτιμίας και της τεκμηρίωσης» όπως αναφέρεται, ενώ σημειώνεται ότι τα οριοθετημένα βήματα της διαδικασίας διέπονται από κριτήρια που υπηρετούν την αμερόληπτη αξιολόγηση των χαρακτηριστικών, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των υποψηφίων, με στόχο τη δίκαιη επιλογή.

«Καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο και οποιαδήποτε εκτίμηση για την έκβασή της αποτελεί αυθαίρετη εικασία», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Cyta.

Παράλληλα,  απευθύνεται έκκληση προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για υπευθυνότητα και σοβαρότητα, ώστε να αποφεύγονται φήμες που ενδεχομένως να πλήττουν το κύρος του Οργανισμού.

«Απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά της, η Cyta θα σταθεί αντάξια του ρόλου και της αποστολής της, με στόχο να παραμείνει πρωταγωνιστής στις εξελίξεις που οδηγούν την Κύπρο στο ψηφιακό της μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση.