You are here

Έγκαιρα η ψηφιακή τηλεόραση στην Κύπρο

02/02/2011 14:55
Μέσα στα προβλεπόμενα από το νόμο χρονικά πλαίσια θα μπει στα σπίτια των τηλεθεατών η ψηφιακή τηλεόραση, διαβεβαίωσε ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων Κύπρου (ΓΕΡΗΕΤ), Πόλυς Μιχαηλίδης.

Μετά την παράδοση της ετήσιας έκθεσης της Υπηρεσίας του για το 2009 στον Πρόεδρο της βουλής, Μάριο Καρογιάν, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι την 1η Ιουλίου του 2011 θα αρχίσει η νέα ψηφιακή εποχή για την Κύπρο.

Ως γνωστό, μετά από την περιπετειώδη διαδικασία της πλειοδοσίας, η άδεια για τη δεύτερη ψηφιακή πλατφόρμα δόθηκε στον Όμιλο Velister στον οποίο συμμετέχουν όλα τα κανάλια παγκύπριας εμβέλειας.

Μετά την ολοκλήρωση του πλειστηριασμού, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, το ΓΕΡΗΕΤ βρίσκεται σε επαφή με τη Velister, για να διευθετηθούν οι τελικές νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες.

«Φαίνεται», σημείωσε ο κ. Μιχαηλιδης, «ότι αυτή η ημερομηνία θα υλοποιηθεί από πλευράς του προσφοροδότη και σε ότι αφορά στον πολίτη και στα ωφελήματα του».

Σύμφωνα με το Ρυθμιστή, οι τηλεθεατές θα λαμβάνουν καλύτερη εικόνα, επίσης θα έχουν και ένα πλήρες πρόγραμμα για να γνωρίζουν τι θα παρουσιάζεται στο τηλεοπτικό πεδίο από τους διάφορους παρόχους, ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχονται και αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι στη δεύτερη πλατφόρμα ψηφιακής τηλεόρασης θα συμμετέχουν οι 8 Παγκύπριοι Τηλεοπτικοί Σταθμοί καθώς και 8 τηλεοπτικοί σταθμοί τοπικής εμβέλειας. Η πρώτη πλατφόρμα παραχωρήθηκε στο ΡΙΚ.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε καθυστέρηση της ετοιμασίας του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στο περιεχόμενο των τηλεοπτικών μέσων από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, ο Ρυθμιστής εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα εμπόδια θα ξεπεραστούν εάν προωθηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου