You are here

Έκκληση Cyta για Digimed και bonuses

07/06/2010 08:12
Την αποδέσμευση άλλων δύο κονδυλίων συνολικού ποσού €11,3 εκ. ζητά με επιστολές της η διεύθυνση της Cyta για χρηματοδότηση της Digimed (€10 εκ.) αλλά και για συνέχιση του σχεδίου παροχής αμοιβών και κινήτρων προς το προσωπικό (€1,3 εκ.).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που στάλθηκαν στη βουλή, η Cyta συμμετέχει συνολικά σε δέκα θυγατρικές εταιρείες μέσω της Digimed η οποία είναι η ιθύνουσα εταιρεία και ανήκει κατά 100% στη Cyta. Με το κονδύλι των €10 εκ. η Digimed επιθυμεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες των θυγατρικών της Digimed.

Η Cyta σε μια προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές τους απέστειλε διευκρινιστικά στοιχεία για τις θυγατρικές εταιρείες, το ποσοστό συμμετοχής του οργανισμού, το καταβληθέν κεφάλαιο και τις κύριες δραστηριότητες τους. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι εταιρείες Cytacom Solutions, Emporion Plaza, Iris Gateway Satellite Services, Cyta UK, Cytaglobal Hellas, Cytasoft, Bestel και Ethernet Invest. Στη Cyta Hellas η Digimed συμμετέχει με 95% και το υπόλοιπο κατέχει απευθείας η Cyta.

Για το δεύτερο κονδύλι η Cyta υποστηρίζει πως η αποδέσμευση του είναι επιβεβλημένη. Το σύστημα αμοιβών σύμφωνα με τη Cyta αποτελεί εργαλείο της διεύθυνσης ενός οργανισμού που λειτουργεί σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Στην ουσία επιβραβεύονται οι στόχοι και οι ικανότητες του προσωπικού και το σύστημα θα αφορά κυρίως τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση πελατών.

Το σύστημα, όπως τονίζεται, εφαρμόζεται από το 2005 και έφερε καλά αποτελέσματα στον Οργανισμό.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους εργαζόμενους εφαρμόστηκε παρόμοιο σύστημα το 2007 που βασίστηκε σε συνδυασμό εταιρικών και ατομικών ή ομαδικών στόχων.

Ωστόσο τα επόμενα δύο χρόνια μετά από υποδείξεις του υπουργείου Οικονομικών το σύστημα εφαρμόστηκε μόνο στους εταιρικούς στόχους και δόθηκε ποσό ύψους €1,6 εκ. για το 2008 ενώ το 2009 €1,7 εκ.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται μελέτη για την εισαγωγή βελτιωμένου συστήματος.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου