You are here

Επενδύσεις από την αγορά στις τηλεπικοινωνίες

11/05/2011 13:43
Ο πρώτος στόχος για ευρωζωνική κάλυψη όλων των περιοχών της Κύπρου «έχει ήδη επιτευχθεί μέσα από ενέργειες της CYTA», δήλωσε σήμερα η υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Σε χαιρετισμό της στην Ημερίδα της CYTA για τη Διεθνή Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας με θέμα: «Καλύτερη ζωή στην επαρχία με τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών», η κα. Μαρκουλλή είπε ότι το Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μέσα στο 2011, θα προβεί σε εξέταση των αγορών ευρυζωνικής πρόσβασης. Σημείωσε ότι ακολούθως θα επιβάλει τα κατάλληλα ρυθμιστικά μέτρα, με σκοπό τη μείωση του κόστους και κατ’ επέκταση των τιμών των προσφερόμενων υπηρεσιών, που ομολογουμένως βρίσκονται σε ψηλότερα επίπεδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Η ψηφιακή στρατηγική που αναπτύσσει η Κυβέρνηση στοχεύει στην προώθηση και ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας σε ολόκληρη την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων και των υπο-εξυπηρετούμενων περιοχών», πρόσθεσε η κα. Μαρκουλλή.

H κα. Μαρκουλλή, σημείωσε ότι θα ενθαρρύνουν την αγορά να επενδύσει, ώστε να δημιουργηθούν οι υποδομές που να υποστηρίζουν τις ταχύτητες αυτές και ότι θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των διάφορων φορέων, ώστε οι συνολικές επενδύσεις να είναι συμφέρουσες και υλοποιήσιμες και να εξασφαλίζονται τα μέγιστα οφέλη κατά τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Στον τομέα της ευρυζωνικότητας, οι στόχοι είπε που έχουν θέσει είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τους στόχους που τίθενται στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Στρατηγική. Δηλαδή, όλα τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Κύπρου μέχρι το 2013 να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 2Mbps, μέχρι το 2020 να έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 30Mbps και τέλος και μέχρι το 2020 ποσοστό 50% ή περισσότερο των νοικοκυριών να έχουν συνδέσεις στο διαδίκτυο πάνω από 100 Mbps.