You are here

Έρευνα ΕΠΑ εναντίον Cyta

06/02/2012 15:23
Αυτεπάγγελτη έρευνα εναντίον της Cyta αποφάσισε η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από τα μέλη της ΕΠΑ σε συνεδρία την περασμένη Πέμπτη και προβλέπει διεξαγωγή αυτεπάγγελτης έρευνας εναντίον της ΑΤΗΚ υπό την εμπορική επωνυμία CYTA και του ομίλου Forthnet Α.Ε. και/ή της Multichoice Hellas S.A.

Η ΕΠΑ θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράβασης των Άρθρων 3 ή/και 6 του Νόμου καθώς και των άρθρων 101 ή/και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό τη διερεύνηση της συνεργασίας της ΑΤΗΚ και του ομίλου Forthnet Α.Ε. και/ή της Multichoice Hellas S.A. σε σχέση με τη μεταξύ τους συμφωνία για τη διάθεση του τηλεοπτικού περιεχομένου της δορυφορικής πλατφόρμας Nova Cyprus μέσα από την πλατφόρμα Cytavision ή και της δράσης τους ξεχωριστά ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας στον τομέα της διάθεσης συνδρομητικών καναλιών/τηλεοπτικών δικαιωμάτων/τηλεοπτικού περιεχομένου στη συνδρομητική τηλεόραση.

Στο πλαίσιο της εν λόγω αυτεπάγγελτης έρευνας, η Επιτροπή έδωσε οδηγίες στην υπηρεσία όπως διεξάγει προκαταρκτική έρευνα .

Η επιτροπή επισημαίνει την ανάγκη διερεύνησης των ζητημάτων συνεργασίας επιχειρήσεων με ενδεχόμενη ισχυρή θέση και σημασία στη συνδρομητική τηλεόραση και/ ή στη διάθεση τηλεοπτικού περιεχομένου και των συνεπειών τέτοιων συνεργασιών.

Γ.Χ.