You are here

Έρευνα για ποιότητα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας

21/09/2022 11:35

Το Γραφείο Επιτρόπου για τη Ρύθμιση Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), ανακοίνωσε την έναρξη διεξαγωγής έρευνας καταναλωτών σε σχέση με την ποιότητα της κινητής τηλεφωνίας, που θα διεξαχθεί κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2022.

Η έρευνα καταναλωτών διεξάγεται τηλεφωνικώς από την εταιρεία PULSE MARKET RESEARCH LTD εκ μέρους του ΓΕΡΗΕΤ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός της έρευνας είναι η συλλογή στοιχείων και πληροφοριών που σχετίζονται με τη χρήση της κινητής τηλεφωνίας, την ποιότητα των κλήσεων καθώς και άλλων χαρακτηριστικών της κινητής τηλεφωνίας, ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα αξιοποιηθούν για περαιτέρω ενέργειες του ΓΕΡΗΕΤ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του. Η επιλογή των ερωτώμενων γίνεται τυχαία από λογισμικό που παράγει τυχαίους 8ψήφιους αριθμούς και δεν συνδέεται με οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχείο. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική και η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη.

Έρευνα και για σταθερή ευρυζωνική

Το Γραφείο Επιτρόπου για τη Ρύθμιση Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ), ανακοίνωσε επίσης την έναρξη διεξαγωγής έρευνας καταναλωτών σε σχέση με την ποιότητα της σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης, που θα διεξαχθεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Η έρευνα καταναλωτών διεξάγεται τηλεφωνικώς από την εταιρεία RAI Consultants Ltd εκ μέρους του ΓΕΡΗΕΤ. Σκοπός της έρευνας είναι η καταγραφή της αντίληψης των καταναλωτών για το πόσο συχνά έχουν προβλήματα ποιότητας με τη σταθερή ευρυζωνική σύνδεση, ο εντοπισμός τυχόν προβλημάτων από οποιοδήποτε παροχέα κτλ, ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα αξιοποιηθούν για περαιτέρω ενέργειες του ΓΕΡΗΕΤ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του. Η επιλογή των ερωτώμενων γίνεται τυχαία από λογισμικό που παράγει τυχαίους 8ψήφιους αριθμούς και δεν συνδέεται με οποιοδήποτε άλλο προσωπικό στοιχείο. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική και η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη.