You are here

H Cyta ανακοίνωσε το πρώτο δίκτυο 5G στην Κύπρο

01/02/2021 07:15

Η Cyta ανακοίνωσε τη λειτουργία του πρώτου δικτύου 5G στην Κύπρο από τη Cytamobile-Vodafone, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής στην εξέλιξη των επικοινωνιών στη χώρα μας.

Σε παρουσίαση στα Κοινωνικά Δίκτυα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, Αντρέας Νεοκλέους, ανακοίνωσε τη λειτουργία του νέου δικτύου της Cytamobile-Vodafone, το οποίο παρέχει υπερυψηλές ταχύτητες (μέχρι 1 Gbps), αυξημένη χωρητικότητα για ταυτόχρονη σύνδεση χιλιάδων συσκευών και πολύ γρήγορη απόκριση.

Όπως ανέφερε ο κ. Νεοκλέους, «αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα που θα απελευθερώσει τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει το νέο δίκτυο, ανοίγοντας τον δρόμο για καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές που αλλάζουν τα δεδομένα σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως οι μεταφορές, η υγεία, η γεωργία, το περιβάλλον και η εκπαίδευση. Το δίκτυο 5G βάζει τα θεμέλια για την αναβάθμιση της ζωής μας, την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την πρόοδο της οικονομίας και τη μεταμόρφωση της Κύπρου σε μια ψηφιακή κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους».

Το δίκτυο 5G της Cytamobile-Vodafone έχει πληθυσμιακή κάλυψη 70% και αναμένεται να φτάσει στο 98% σε περίπου ένα χρόνο. Πρόσβαση στο δίκτυο 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές της Cytamobile-Vodafone, ιδιώτες και επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση και ανεξαρτήτως προγράμματος. Το μόνο που χρειάζεται είναι οι συνδρομητές να διαθέτουν συσκευή 5G πιστοποιημένη στο δίκτυο της Cyta και να βρίσκονται σε περιοχή με κάλυψη 5G.

Η Cytamobile-Vodafone, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «μοιράζεται με τους πελάτες της αυτή τη σημαντική στιγμή, που ανοίγει μια νέα εποχή στην επικοινωνία και αναβαθμίζει από την 1ηΦεβρουαρίου τα προγράμματα RED, FREEDOM και soeasy Plus/Youth».

Περισσότερες πληροφορίες για το 5G και τις δυνατότητες του, τις συσκευές που έχουν ήδη πιστοποιηθεί και για τα αναβαθμισμένα προγράμματα της Cytamobile-Vodafone, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα www.cyta.com.cy.