You are here

Χ. Λιμνατίτης, Cyta: Ανταγωνιστής ο χθεσινός εαυτός μας

02/07/2022 06:00

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Cyta είναι ο χθεσινός εαυτός της, τονίζει ο Διευθυντής Καταναλωτικής Αγοράς της Cyta Χρίστος Λιμνατίτης.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, σημειώνει ότι ο καθημερινός μας αγώνας είναι «να γινόμαστε καλύτεροι από τον χτεσινό εαυτό μας για το καλό της Cyta αλλά πρωτίστως των πελατών μας».

Ο κ. Λιμνατίτης αναφέρεται στις μεγάλες επενδύσεις της Cyta τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη τόσο του δικτύου σταθερών όσο και του δικτύου κινητών υπηρεσιών.

Σημειώνει ότι το δίκτυο οπτικών ινών της Cyta, που πολύ σύντομα θα αντικαταστήσει το παραδοσιακό χάλκινο δίκτυο, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ενώ όσον αφορά στο δίκτυο κινητής, σήμερα υπάρχει 100% πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου  πέμπτης γενιάς (5G).

Όπως σημειώνει, η Cyta θα λανσάρει πολύ σύντομα τη σταθερή ασύρματη πρόσβαση (FWA – Fixed Wireless Access), με την οποία θα δοθούν υψηλές ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο σε σταθερή θέση (σπίτι, γραφείο) μέσω του δικτύου κινητών επικοινωνιών 5G σε πελάτες που είναι μακριά από δίκτυο σταθερών υπηρεσιών.

Επισημαίνει ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία για το 2021, τα μερίδια αγοράς Cyta για την κάθε υπηρεσία παρουσιάζουν μικρές διαφοροποιήσεις, μιας κατά τα άλλα ισχυρής θέσης.

Απαντώντας σε αναφορές ότι η Cyta είναι ακριβή, απαντά ότι η τιμή από μόνη της δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα επισημαίνοντας ότι σημασία έχει η αξία που παίρνει κάποιος από κάθε προϊόν.  Κάτι που, όπως εξηγεί, πέρα από τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνει και την υποστήριξη που λαμβάνει μετά την πώληση.

«Ωστόσο ακόμα και σε καθαρό επίπεδο τιμών, τόσο οι σταθερές όσο και κινητές υπηρεσίες μας είναι σήμερα ανταγωνιστικές», σημειώνει επισημαίνοντάς ότι οι τιμές των πακέτων της αρχής έχουν μειωθεί κατά 60% τα τελευταία τρία χρόνια.

«Οι πελάτες της Cyta απολαμβάνουν ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες σε όποιο σημείο της Κύπρου κι αν βρίσκονται, πάντα με προσωπική υποστήριξη από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό», τονίζει.

Στη συνέντευξή του ο κ. Λιμνατίτης αναφέρεται ακόμη στις αγορές όπου δίνεται περισσότερη έμφαση για ανάπτυξη των προϊόντων της Cyta.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Γεωργίας Χαννή