You are here

Χριστόφιας: Άλλα 50 χρόνια κρατική η Cyta

29/06/2011 07:15
Την ευχή η Cyta να μείνει κρατική για άλλα πενήντα χρόνια εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε χαιρετισμό του σε επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των πενήντα χρόνων από την ίδρυση του ημικρατικού οργανισμού.

Στην ομιλία του ο κ. Χριστόφιας εξήρε το ρόλο που διαδραμάτισε διαχρονικά ο οργανισμός στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην κοινωνική ευημερία, απορρίπτοντας τα «όνειρα», όπως είπε, για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. Τόνισε ότι «η CYTA ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει ιδιοκτησία της κυπριακής κοινωνίας. Αυτό που χρειάζεται είναι ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός της».

Ανέφερε ότι ο οργανισμός αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις μεταξύ των οποίων ο ανταγωνισμός αλλά και η επέκταση στο εξωτερικό, «μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί προσεκτικά, με κινήσεις που να διασφαλίζουν την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος».

«Εμείς ευχόμαστε η Αρχή να γιορτάσει και τα 100χρονα της και πολλές άλλες επετείους, ως δημιούργημα του κυπριακού λαού, ως ιδιοκτησία του κυπριακού λαού και ως καμάρι του», κατέληξε.

Στη δική του ομιλία ο CEO της Cyta, Φώτης Σαββίδης, μίλησε για τη διαχρονική παρουσία του οργανισμού στην οικονομία και στην κοινωνία και για την εξέλιξή του.

«Νιώθουμε επιβεβαιωμένοι για την απόφασή μας να επεκταθούμε στο εξωτερικό, αφού η πορεία της Cyta στην Ελλάδα, μετά την είσοδό μας και στην Αττική, μας επιτρέπει να προσδοκούμε σε μια ακόμα επιτυχία του Οργανισμού μας», είπε.

«Βλέπουμε τις προκλήσεις της αγοράς και των τεχνολογικών εξελίξεων με αισιοδοξία, δυναμισμό και αποφασιστικότητα και δημιουργούμε το μέλλον. Με αυτό τον τρόπο θα παραμείνουμε ο κορυφαίος παροχέας Ολοκληρωμένης Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας στην Κύπρο», είπε.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Στάθης Κιττής, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι με ευθύνη και συνέπεια θα συνεχίσει το Συμβούλιο να λειτουργεί εντός των όρων εντολής που του έχει αναθέσει ο ιδιοκτήτης της Cyta, ο κυπριακός λαός.

Ο κ. Κιττής ανανέωσε την υπόσχεσή του οργανισμού για νέες επιτυχίες και νέες κατακτήσεις, δηλώνοντας ότι το Συμβούλιο θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τα μηνύματα των πολιτών και θα καταστρώνει νέες στρατηγικές, βλέποντας πάντα μπροστά.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης, πολιτικοί και πολιτειακοί αξιωματούχοι, παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Κύπρου και στελέχη του Οργανισμού.

Την εκδήλωση συμπλήρωσαν με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, το Εργαστήρι Εγχόρδων του βιρτουόζου βιολονίστα και μουσικοπαιδαγωγού κ. Ματθαίου Καριόλου, το συγκρότημα ηλεκτρικών εγχόρδων Fortissimo και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.