You are here

Η Cyta δεν ευνοεί Ακελικά ΜΜΕ

29/03/2010 14:30
Διαψεύδουν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως όσους προσπάθησαν να κρυφτούν πίσω από τη διαφήμιση της Cyta και ιδιαίτερα τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και τον αντιπρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, αναφορικά με τη λίστα με το διαφημιστικό budget της Cyta, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου.

«Χωρίς να έχουν συγκεκριμένα και επαρκή στοιχεία», τόνισε ο κ Ευαγόρου «σταύρωσαν τα κονδύλια της διαφήμισης της Cyta γιατί δήθεν ευνοούνται συγκεκριμένα ΜΜΕ».

Την ίδια ώρα τους έριξε το γάντι για τη δεύτερη πλατφόρμα ψηφιακής τηλεόρασης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μας είπαν όμως ποια συμφέροντα οι ίδιοι εξυπηρετούν όταν στερούν το δικαίωμα σε ένα ημικρατικό οργανισμό να διεκδικήσει τη δεύτερη ψηφιακή πλατφόρμα, όταν προσπαθούν να οδηγήσουν στο κλείσιμο της Cytavision και όταν στερούν από τον οργανισμό τη δυνατότητα να διαφημίσει το προϊόν της».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, σχολιάζοντας τη στάση που κράτησε στην ψήφιση των προϋπολογισμών ο Νικόλας Παπαδόπουλος, παρέπεμψε σε δηλώσεις του Επιτρόπου του ΔΗΚΟ για τους ημικρατικούς οργανισμούς ο οποίος καταδίκασε τη στάση του κ. Παπαδόπουλου.

Ο κ. Ευαγόρου προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και υποστήριξε ότι ο ΔΗΣΥ μέσα από ευκαιριακές συμμαχίες «ο οποίος δεν κατάφερε να ιδιωτικοποιήσει, να ξεπουλήσει στο μεγάλο κεφάλαιο της Cyta στη δεκαετία διακυβέρνησης του, τώρα προσπαθεί να την ξεδοντιάσει και να την πλήξει με κάθε τρόπο».

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις του αντιπρόεδρου του ΔΗΚΟ, ο οποίος ανέφερε ότι απορεί από τις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ για το θέμα τι στιγμή που και αυτό σταύρωσε κονδύλια, ο κ. Ευαγόρου ανέφερε ότι τα κονδύλια που εισηγήθηκε το κόμμα του να δεσμευθούν αφορούν καταναλωτικές δαπάνες καθώς και λειτουργικές δαπάνες, οι οποίες μπορούν να περιορισθούν και έφερε ως παράδειγμα τον ΚΟΤ.

Εξήγησε ότι «αφορούσαν βελτιώσεις και αναβαθμίσεις κτιρίων όπου θα μπορούσαν να γίνουν εξοικονομήσεις, υπερωρίες, οδοιπορικά και άλλα τα οποία έχουν τη δυνατότητα κατά την άποψη μας, οι διοικήσεις να ξαναμελετήσουν και να περιορίσουν».

Το ΑΚΕΛ, επισήμανε, ούτε πρότεινε άλλα ούτε προχώρησε στη δέσμευση κονδυλίων που επηρεάζουν τη στρατηγική, την πολιτική και την ανταγωνιστικότητα των ημικρατικών οργανισμών.

Επανέλαβε ότι το σταύρωμα του κονδυλίου της διαφήμιση του ΚΟΤ, καθιστούν πολύ δύσκολες τις ενέργειες του Οργανισμού να προχωρήσει σε εντατική διαφήμιση της Κύπρου σε μια περίοδο που όλοι προσπαθούν να μετριάσουν τις ζημίες, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό από μόνο του καταδεικνύει ότι έπρεπε να επιδειχθεί μεγαλύτερη σοβαρότητα».

Αναφερόμενος στη Cyta, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, δήλωσε ότι κατακρεουργήθηκαν κονδύλια τα οποία καθιστούν τον οργανισμό πιο ανταγωνιστικό.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Ευαγόρου στις χθεσινές τοποθετήσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ ανησυχεί για την καθυστέρηση της υποβολής του προγράμματος σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι αυτή η καθυστέρηση αφήνει σκιές στην οικονομία της Κύπρου, ενώ δημιουργεί την εντύπωση ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα. Ο κ. Ευαγόρου τόνισε «εάν ο κ. Παπαδόπουλος υπαινίσσεται ότι η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με την ελληνική οικονομία, σίγουρα είναι εκτός πραγματικότητας. Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι αυτό που εννοεί ή δεν θέλω να πιστεύω ότι εννοεί κάτι τέτοιο».

Η κυβέρνηση, σημείωσε, «βρίσκεται σε ένα διάλογο και ήδη έχει προηγηθεί διάλογος με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ και εντός των ημερών, όπως ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, θα διεξαχθεί διάλογος με τα υπόλοιπα κόμματα».

Ανέφερε παράλληλα ότι η Κυβέρνηση είναι ανοικτή σε προτάσεις με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προσθέτοντας ότι «κατά συνέπεια θα είμαστε εντός των τακτών προθεσμιών και θα υποβληθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας στην ΕΕ».

Της Ελευθερίας Παϊζάνου