You are here

Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή απαιτεί υψηλά επίπεδα κυβερνοασφάλειας

12/01/2022 12:01

Η μετάβαση της Κύπρου στην ψηφιακή εποχή απαιτεί και υψηλά επίπεδα κυβερνοασφάλειας για όλους, επισήμανε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος την Τετάρτη παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Επίτροπου Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων Γιώργου Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο που επιτελείται, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της παροχής υψηλού επιπέδου ασφάλειας στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.     

 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να κρατείται ενήμερος, αφού ο τομέας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τα θέματα κυβερνοασφάλειας είναι νευραλγικής σημασίας για όλες τις Κυβερνήσεις και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σύγχρονων χωρών.

Ο Επίτροπος Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την υλοποίηση έργων που αφορούν υπερύψηλες ταχύτητες όπως το 5G και οι οπτικές ίνες. 

 Για το πεδίο της κυβερνοασφάλειας έγινε αναφορά στην υλοποίηση έργων όπως το Κέντρο Διαπίστευσης Προϊόντων και Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας και το Κέντρο Διαχείρισης Κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Κυβερνοασφάλεια.

Στην έκθεση του ο Επίτροπος Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων διατυπώνει εισηγήσεις αναφορικά με την ισχύουσα νομοθεσία και τον τρόπο λειτουργίας του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων.