You are here

Μεγάλη αύξηση στη χρήση διαδικτύου

05/02/2021 13:47

 

Μέχρι και κατά 86% αυξήθηκε ο όγκος δεδομένων κινητού δικτύου (χρήση διαδικτύου από κινητά) κατά την περίοδο του Lockdown δηλαδή από τις 11-25 Ιανουαρίου 2021, ενώ μεγάλη αύξηση, μέχρι 74%, σημείωσε και ο όγκος δεδομένων σταθερού δικτύου.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΡΗΕΤ, την περίοδο 11-25 Ιανουαρίου 2021 όπου ήταν σε ισχύ νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, παρατηρήθηκε νέα αυξητική τάση στην χρήση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών έναντι του εβδομαδιαίου μέσου όρου των μηνών Δεκ’19-Φεβ’20 με τους όγκους δεδομένων να φτάνουν τα υψηλότερα τους όρια.
 
Ο όγκος δεδομένων σταθερού δικτύου κυμάνθηκε αυξητικά από 67% σε 74%, ο όγκος δεδομένων κινητού δικτύου από 70% σε 86%, ο όγκος λεπτών σταθερού δικτύου από 17% σε 24% και ο όγκος λεπτών κινητού δικτύου από 31% σε 37%.
 
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, το ΓΕΡΗΕΤ από την αρχή της πανδημίας του Covid-19 παρακολουθεί τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και συλλέγει στοιχεία για τον όγκο δεδομένων σταθερής και κινητής ευρυζωνικής πρόσβασης καθώς και τον όγκο λεπτών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Τα στοιχεία, αναφέρεται, δείχνουν την μεγάλη στροφή στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες λόγω του Covid-19. Οι μεταβολές που παρουσιάζονται κατά την περίοδο των μετρήσεων συνάδουν με τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα λόγω Covid-19 και την εποχικότητα, δηλαδή παρουσιάζονται εξάρσεις στη χρήση ηλεκτρονικών επικοινωνιών κατά τις περιόδους που ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα και ύφεση στη χρήση τους κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και των Χριστουγέννων.