You are here

Νέες επενδύσεις για Cyta Ελλάδας

20/09/2011 17:52
Με εξαγγελίες για νέες επενδύσεις στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και χωρίς να αποκλείει την επέκτασή της και στην κινητή τηλεφωνία ως MVNO, η Cyta Ελλάδος έδωσε το παρόν της, με δικό της περίπτερο, στην 76η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια γεύματος, ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Μιχάλης Αχιλλέως, ανακοίνωσε ότι η Cyta Ελλάδος για το εγγύς μέλλον σχεδιάζει να προχωρήσει με νέες επενδύσεις, ύψους €30-40 εκ., οι οποίες θα προστεθούν στις υφιστάμενες, ύψους άνω των €130 εκ.

Οι νέες επενδύσεις θα διατεθούν για περαιτέρω επέκταση του δικτύου και των υποδομών σε περιοχές όπου δεν υπάρχει παρουσία, για αγορά εξοπλισμού και για τη δημιουργία ενός Κέντρου Τηλεξυπηρέτησης Πελατών στη Θεσσαλονίκη, με 40 έως 60 νέες θέσεις απασχόλησης, το οποίο θα είναι έτοιμο εντός του Νοεμβρίου. Με τις νέες αυτές θέσεις, ο αριθμός των προσλήψεων για το 2011 ανεβαίνει στα 200 άτομα, από τα συνολικά 630 που απασχολεί σήμερα η εταιρεία.

Το δίκτυο της Cyta Ελλάδος, όπως ανέφερε ο κ. Αχιλλέως, καλύπτει πληθυσμιακά το 68% του συνόλου της χώρας ενώ οι πελάτες της έχουν ήδη ξεπεράσει τους 200.000.

Αποκάλυψε πως οι νέες αιτήσεις πελατών για σύνδεση στο δίκτυο της Cyta, κυμαίνονται μεταξύ 11.000 - 14.000 μηνιαίως, εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου ο αριθμός των πελατών της εταιρείας θα φθάσει τις 230 χιλιάδες.

Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της Cyta αναμένεται, για φέτος, να φθάσει στα €55 - 60 εκ., από €28.9 εκ., πέρυσι, ενώ γύρω στο τέλος του 2012 αναμένεται θετικό EBITDA, που αναμένεται να οδηγήσει σε καθαρή κερδοφορία το τέλος του 2013.

Ο κ. Αχιλλέως, επισήμανε ότι μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης δραστηριοποίησης στην Ελλάδα και παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, η Cyta Ελλάδος θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για περισσότερες επιτυχίες, παρέχοντας υπηρεσίες που να στηρίζουν τόσο τον οικιακό όσο και τον επιχειρηματικό πελάτη.