You are here

Πετυχημένο το 2010 για το Γραφείο Επιτρόπου Τηλεπικοινωνιών

15/12/2011 20:29
Το 2010 ήταν επιτυχημένο για το Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων καθώς στις μέρες του έγινε ο σχεδιασμός για την εισαγωγή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ανέφερε ο αρμόδιος Επίτροπος Πόλυς Μιχαηλίδης παραδίδοντας την ετήσια έκθεση του Γραφείου του για το 2010 στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι θέλει να τονίσει «εμφαντικά» τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα αυτού του θεσμού για την προστασία της κυπριακής οικονομίας, των τηλεπικοινωνιών και των ταχυδρομείων από φαινόμενα μονοπωλίων.

Ο Επίτροπος Ρύθμισης Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείο μεριμνά ούτως ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα μονοπωλιακής συμπεριφοράς στην κυπριακή αγορά και πολλές φορές επενέβη ώστε να προστατεύσει την κυπριακή οικονομία από φαινόμενα που τείνουν να χειραγωγούν την αγορά, πρόσθεσε ο κ. Ομήρου.

Καταλήγοντας, είπε ότι μέσα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος διασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο ο ανταγωνισμός.

Ο Επίτροπος ανέφερε ότι το 2010 ήταν πολύ επιτυχές για το γραφείο του Επιτρόπου νοουμένου ότι χειρίστηκε με επιτυχία σωρεία θεμάτων που αφορούν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τα ταχυδρομεία.

Ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι ένα από τα κύρια θέματα, μεταξύ πολλών άλλων είναι και η εισαγωγή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, καθώς πέρσι το καλοκαίρι έγινε ο συνολικός σχεδιασμός, ο οποίος δεν ήταν και εύκολος λόγω του ανταγωνισμού και άλλων δυσκολιών και αυτή τη στιγμή, ένα χρόνο μετά έχουμε την εισαγωγή αυτού του ψηφιακού προϊόντος στον τόπο μας.